Обичайно по това време на годината се провежда Comic-Con в Сан Диего, където Marvel Studios нерядко обявяват новите си филми и сериали.

"Капитан Марвел 2" и слабото представяне на филма на Marvel в бокс офиса

Звучният провал на "Капитан Марвел 2"

Супергероите излизат от мода

Сега си мислехме, че няма с какво толкова да ни изненадат, защото по кината е "Дедпул и Върколака" и всички говорят за филма. Е, оказа се, че грешим, защото президентът на Marvel Studios Кевин Файги и компания направиха така, че да онемеем.

По време на Comic-Con в Сан Диего братята Джо и Антъни Русо бяха излезли на сцената, за да коментират два филма, които те ще режисират. Става дума за Avengers: Doomsday, който трябва да видим през май 2026 г., и Avengers: Secret Wars - който трябва да е по кината през 2027 г.

Тогава братята Русо казаха, че големият злодей в двата филма ще бъде не кой да е, а Виктор фон Дуум. "Нова маска, същата задача", бяха първите думи на Робърт Дауни Джуниър, след като бе обявен по този атрактивен начин пред повече от 6000 души в залата.

Според актьора Доктор Дуум е един от най-сложните герои в комиксите на Marvel и за него ще е изключително забавно да пресъздаде образа му на голям екран.

Снимка 676520

Източник: GettyImages

В комиксите Доктор Дуум идва от измислената европейска страна Латверия. Родителите му са роми и ги губи сравнително рано в живота си. Той обаче е гений в областта на физиката и роботиката и успява да достигне до Америка, където завършва образованието си. Всичките си познания обаче той използва, за да търси отмъщение и да сее разруха.

Avengers: Doomsday ще се бъде пети филм за "Отмъстителите" и вече е напълно ясно, че Marvel са хвърлили зад борда Джонатан Мейджърс. Преди две години бе обявено, че петият филм ще бъде Avengers: The Kang Dynasty и в него главният злодей ще е Канг Завоевателя, когото видяхме не само в сериала Loki, но и в "Ант-Мен и Осата: Квантомания".

Джонатан Мейджърс - виновен за насилието над бившата си приятелка Грейс Джабари

Холивудската звезда, осъдена за насилие

Рязък завой в кариерата на на Джонатан Мейджърс

Но след като Джонатан Мейджърс си навлече проблеми със закона и бе признат за виновен за малтретирането на бившата си приятелка, Marvel бързо се отдръпнаха от него и очевидно повече няма да видим Канг в киновселената.

За Робърт Дауни Джуниър ролята на Доктор Дуум ще е завръщане към супергероите след Тони Старк - Железният човек, когото изигра в три самостоятелни филма, но който герой намери смъртта си в "Отмъстителите: Краят".

Какво да очакваме от "Дедпул и Върколака" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман

Какво да очакваме от "Дедпул и Върколака" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман

Супергероите на Marvel имаха нужда точно от това

А и въобще не трябва да да ни учудва как така той ще изиграе злодей, при положение че вече е бил супергерой, защото с отключената Мултивселена на Marvel вече абсолютно всичко е възможно.