В края на месец март тази година Джонатан Мейджърс бе арестуван, защото бившата му приятелка Грейс Джабари го обвини в насилие.

Неочакваният арест на Джонатан Мейджърс заради обвинение за нападение над жена

Неочакваният арест на звезда от "Крийд 3"

Проблеми за актьора

През всички тези месеци не бе ясно какво ще се случи с кариерата на Мейджърс, която в момента е в подем. Но пък всички добре знаем как се отнася Холивуд с насилниците...

Делото по случая започна преди няколко седмици и вече има решение на съда. От People разбираме, че шестчленното жури е намерило Джонатан Мейджърс за виновен по две обвинения - в непредпазливо причиняване на телесна повреда, както и в тормоз от втора степен.

Джонатан Мейджърс и Грейс Джабари

Източник: GettyImages

Джонатан Мейджърс и Грейс Джабари

Мейджърс е застрашен от една година затвор, но тази присъда може да бъде заменена от пробация или терапия. Актьорът няма право и да приближава Джабари, защото срещу него е издадена ограничителна заповед.

Пред съда бившата на Джонатан Мейджърс каза, че за година и половина (колкото е продължила връзката им) той често е изпадал в пристъпи на ярост и агресия. Във вечерта на инцидента Джабари твърди, че двамата са се прибирали от парти.

Докато са били в колата, тя е видяла съобщение в телефона на Мейджърс от друга жена. Тогава е дръпнала телефона от ръцете на актьора, а в отговор той е извил дясната ѝ ръка. В този момент е усетила и силен удар в главата, който не е очаквала.

На следващия ден актьорът се е върнал в апартамента, в който двамата са живеели и е заварил Грейс Джабари гола от кръста надолу и в безсъзнание. Той е повикал полиция и е обяснил, че са скъсали и няма представа какво се е случило с нея.

Снимка 646675

Източник: GettyImages

При пристигането на полицията обаче той е бил арестуван. В болницата Джабари е била приета с фрактура на средния пръст и порязване в областта на ухото. По време на процеса бяха показани и чатове между двамата, които загатват за предишни прояви на агресия от страна на актьора.

В резултат на присъдата, Marvel светкавично са взели решението да прекратят отношенията си с Джонатан Мейджърс. Припомняме, че той влезе в ролята на Канг Завоевателя в един сериал и един филм до момента. Около героя му обаче се очакваше да се върти цялата нова фаза на студиото.

Какво се случва с Джонатан Мейджърс след ареста

След ареста - проблемите за Джонатан Мейджърс се задълбочават

Нови обвинения

Към момента не е ясно дали той ще бъде заменен от друг актьор и как точно ще процедират Marvel. По всяка вероятност няма да видим и Magazine Dreams - филмът, в който Мейджърс играе бодибилдър аматьор, защото той бе премахнат от календара на студиото.