Джени Гейдж вече си е спечелила хиляди последователи в социалните мрежи, където е известна с акаунта си LifeTakeTwo. А името за него (което от английски се превежда: Живот - втори дубъл) е вдъхновено от чувството, че сякаш е започнала живота си отначало.

Хана Нийлман - балерината, която се отказа от кариера, за да стане майка на 8 деца

Тя е на 34, майка на 8 деца и се отказа от кариерата на балерина, за да стане домакиня

Хана Нийлман е една от най-обсъжданите жени в социалните мрежи

Когато е на 44 години, тя взема решението да се откаже от по-традиционния, религиозен и консервативен свят, който дотогава е изградила за себе си като съпруга и майка на пет деца. И започва отначало.

Вече на 50, американката от Аризона говори открито за промяната в живота си, след като вече не се самоопределя като "традиционна съпруга".

"В продължение на 24 години бях подложена на стрес. Само в ретроспекция мога да кажа, че отглеждането на пет деца под 10-годишна възраст ми предизвика косопад от тревожност. Но отвън изглеждаше толкова добре", споделя тя пред People.

Сега Джени Гейдж категорично се обявява против тенденцията trad wife (или "традиционна съпруга"), която става все по-популярна, но и противоречива, в социалните мрежи. Този начин на живот се характеризира с жени-домакини, чиито задължения са свързани с отглеждането на децата и поддържането на дома, докато мъжът е този, който се грижи за издържането на семейството.

Критиците на това движение твърдят, че то подкопава идеята за равенство между половете. Но въпреки това милиони хора гледат онлайн съдържанието на жени, които стават известни именно покрай показването на ежедневието си в рамките на този начин на живот.

Джени Гейдж обаче, която преди е била типична trad wife, е говорила открито и за собствения си опит. "Всичките ми деца бяха красиви и съвършени и изглеждаше като перфектния живот. Вместо да видя, че това не работи, си мислех: "Виж колко е красиво". Така се заблуждавах."

Истината обаче е, че самата тя е израснала в подобно семейство. Още от ранна възраст тя започва да се грижи за четиримата си по-малки братя и сестри. Родителите ѝ, разбиранията и религията им всъщност я притискат да се омъжи рано и да създаде голямо семейство.

Американката от Аризона разказва, че нейни приятели са ѝ уредили среща с мъж, за когото са били убедени, че тя трябва да се омъжи. И така, 11 срещи и едва шест седмици по-късно, тя казва официално "да" на Грийн.

"След няколко месеца разбрах, че съм направила грешка. Вероятно не съм била създадена, за да бъда мормонска майка, която си стои вкъщи", признава сега Джени Гейдж.

Въпреки че завършва гимназия и продължава да учи в колеж, тя бързо разбира, че плановете ѝ да продължи образованието си са се провалили заради ранния ѝ брак и нарастващото ѝ семейство. В началото нещата са изглеждали прекрасно, тъй като тя и съпругът ѝ са живели в голяма къща, имали са пълен гараж с коли и са ходили на хубави ваканции. Отвътре обаче ѝ е било неспокойно с години и просто не го е осъзнавала.

В един момент вече са започнали проблемите, като около седмата година са се задълбочили много. Гейдж е обмисляла да сложи край на брака с години, но не е знаела как и дали ще може да се справи след това. Не след дълго обаче разбира, че съпругът ѝ ѝ е изневерявал.

През октомври 2018 г. Джени Гейдж вече е убедена, че е време да напусне мъжа си. Този период се оказва толкова труден за нея, че дори стига до опит за самоубийство. Напуска и църквата.

По думите ѝ тогава е била толкова обезсърчена и не е знаела как ще продължи живота си. Усещането е било сякаш светът се разпада изпод краката ѝ. Слагайки край на брака си и напускайки църквата, тя губи дома си и финансовата стабилност, която е имала. Освен това губи и голяма част от близките си хора, които са мормони, след като са започнали да я отбягват.

"Нямах къде да отида. Възстановявах се от тумор на яйчниците, никога не съм имала работа. Нямах банкова сметка. Дори не знаех как да подам молба за развод", спомня си Джени Гейдж за този труден период.

Въпреки че е помогнала за изграждането на два бизнеса заедно с вече бившия си съпруг, тя се оказва на 44 години, без възможности да се заяви на трудовия пазар. Затова съветва:

"Мъжът не е план. Вашето финансово бъдеще и финансовата стабилност на вашите деца не трябва да зависят от това, че съпругът ви ви обича."

Жената не крие, че се е питала как някога ще има дом отново, как изобщо ще живее отново с децата си, как ще си намери работа...

"Не работя от 19-годишна. Никога не съм имала кредитна карта. Как да живея с 6 долара в банковата си сметка?"

Тогава обаче, повратен момент в живота ѝ се оказва речта на Уил Смит "тухла по тухла", която чува. Това ѝ вдъхва сили и кураж да започне да продава мебели, които е открила в магазини втора употреба, по телефона. Освен това сега печели и от социалните мрежи, а скоро може и да издаде книга за живота си, която тъкмо е завършила.

Хейли Ходж - жената, която обиколи гробище, за да избере име за бебето си

Жената, която обиколи гробище, за да избере име за бебето си

И как е решила да кръсти момиченцето си

От май 2019 г. пък е отново щастливо влюбена. Половинката ѝ Кевин Рейнке е учител, който се оказва, че ѝ е бил последовател.

"В социалните мрежи съм, за да представя идеята за независимост и щастие. Имаме добри приятели, а родителите на Кевин са като баба и дядо на моите деца. Така загубих семейството си, но хората, които имам в живота си сега, ме обичат. И просто се справям с него тухла по тухла", споделя Джени Гейдж.