След тригодишна пауза най-голямото събитие в България, посветено на комикси, аниме, косплей, манга и гейминг се завърна успешно през 2023 г. Aniventure Comic Con 2024 пък ще се състои на 6 и 7 юли в Интер Експо Център в София, а програмата е супер богата и интересна. Освен актьори, автори, художници и косплей звезди, тази година ни очкват и учени, инфлуенсъри и множество конкурси.

Несъмнено едно от имената, което ни направи най-силно впечатление, е това на Дан Фоглър, когото познаваме от филми и сериали, като"Фантастични животни", "Живите мъртви", "Предложението", Fanboys, "Яростни топки", "Чък за късмет"", "Кунг-фу панда". Актьорът ще има собствен панел на главната сцена на фестивала, както и няколко часа на разположение за автографи и снимки с феновете си в България.

Ще имаме възможност да се срещнем и с Рос Марканд, актьорът, когото всички познаваме като Арън от хитовия апокалиптичен сериал "Живите мъртви". Това обаче далеч не е всичко за него. Рос изиграва и ключовата роля на Червеният череп във вселената на Marvel в "Отмъстителите: Война безк край" и "Отмъстителите: Краят".

Печели и не малко фенове с уникалния си глас, озвучавайки Ултрон в "Доктор Стейндж в мултивселената на лудостта", както и с участието си в анимираните продукции Invincible, "Семейният тип", "Американски татко" и още много. Не по-малко завладяващи са и имитациите му на известни актьори, сред които Брад Пит, Харисън Форд, Матю Макконъхи, Кевин Спейси и още над 50 други.

На събитието ще бъде и Кевин Дж. Андерсън - авторът на поредицата книги от вселената на "Дюн", "Междузвездни войни" и "Досиетата X". Той ще разкаже повече за ролята си в мащабните продукции, като съавтор на 15 книги от поредицата за пясъчната планета "Дюн".

Андерсън ще разкрие подробности и за работата си като писател, който има издадени 180 книги продадени в 24 милиона тираж на 34 езика.Освен на "Дюн" Кевин Дж. Андерсън е автор и на множество романи от сагата за "Междузвездни войни" и "Досиетата X". Но това далеч не е всичко, защото специалният гост на фестивала е писал и романи за Супермен и Батман, както и редица комикси за някои от най-големите световни издателства като DC Comics, Marvel, Boom!, IDW, Wildstorm, Topps и Dark Horse.

А щом споменахме комикси и супергерои, идва ред да обърнем специално внимание на следващия изключителен гост на Aniventure Comic Con - художника Кристиан Дусе oт вселената на DC Comics. Сред шедьоврите, създадени от Дусе, са комиксите "Batman", "Flash", "Batman & Robin", "I Аm Batman", "Justice League vs. Godzilla vs. Kong". Портфолиото му включва и отличителните творби за Mаrvel "Guardians of the Galaxy: Ozone Heroes" и "Marvel's Hero Project: Astonishing Austin".

Сред българските имена на художници, несъмнено се открояват имената на Неда Малчева, както и тези на Мартин Петров и Анани Борисов, които са авторите на Тони Патето.

Към вълнуващата програма на фестивала се присъединяват супергероите oт света на Marvel - Тони Старк, Доктор Стейндж, Тор, Спайдърмен, които ще "оживеят" на 6 и 7 юли в Интер Експо Център благодарение на екипa от професионални актьори, двойници и каскадьори oт Impersonators - Marvel Actors Tribute.

Карикатурите на Неда Малчева - най-забавният и честен образ на българската майка

Рошава, с дупки на клина и трохи под краката си - най-честният забавен образ на българската майка

Неда Малчева за живота с три деца, за любимите рисунки и за бъдещите предизвикателства

Жури на конкурса по косплей ще бъдат Bambi Lashes Design и Erza Cosplay, а учените, с които може да се поговорим, благодарение на Ratio, са прочутият британски скептик, фолклорист, културен антрополог - Дебора Хайд, както и Стивън Голдфарб - физик от Университета в Мелбърн и участник в експеримента ATLAS в ЦЕРН. Той ще ни въведе в тайните на "Физиката на супергероите", за да научим повече за вероятностите, които стоят зад тези супер свойства.

Aniventure Comic Con 2024 г. е на 6 и 7 юли 2024 г. в Интер Експо Център. Програмата и информация за билетите можем да намерим на comiccon.bg