US Open навлезе във финалната си фаза и утре трябва да разберем кой ще бъде големият победител тази година при мъжете.

Какво мисли Новак Джокович за скандала с допинга на Яник Синер

Какво мисли Новак Джокович за скандала с допинга на Яник Синер

Сърбинът смята, че трябва да има промени

Ето защо сега ще обърнем внимание на някои любопитни факти около последния за годината турнир от Големия шлем.

Ще започнем с това, което интересува най-много хора - наградният фонд. Тази година той е 75 милиона долара, което според Forbes е рекордно високо.

Снимка 680444

Източник: GettyImages

Големите победители и при мъжете, и при жените ще получат чек за 3.6 милиона долара, докато техните подгласници ще трябва да се задоволят с по 1.8 милион долара. Като цяло всеки един от полуфиналистите ще получи по 1 милион долара.

Но от Forbes припомнят, че през 2019 г. победителите получиха дори повече пари - по 3.85 милиона долара. След това парите бяха намалени, а миналата година победителите прибраха по 3 милиона долара.

Arthur Ashe Stadium

Източник: GettyImages

Arthur Ashe Stadium

И на този фон ще споменем, че оперативните приходи от миналогодишното издание на US Open бяха в размер на 514 милиона долара. Така че не очакваме тази година сумата да бъде по-малка.

Тенис половинките, които трупат милиони покрай известните си гаджета

Тенис половинките, които трупат милиони покрай известните си гаджета

Спонсори винаги се намират

Цели 100 000 топки биват използвани за всички 894 мача от програмата на US Open. Те са предоставени от Wilson, а размерите им и за мъжете, и за жените са еднакви. Впечатляващ е капацитетът на Arthur Ashe Stadium - най-големият стадион, на който ще се играе и финалът. Неговият капацитет е 23 859 души.