През изминалия уикенд по време на Comic-Con в Сан Диего Marvel обявиха, че Робърт Дауни Джуниър ще се завърне в киновселената им.

Робърт Дауни Джуниър се завръща в  "Отмъстителите" - този път като злодей за следващите два филма

Робърт Дауни Джуниър се завръща в "Отмъстителите" - този път като злодей за следващите два филма

Актьорът ще бъде Доктор Дуум и никой не го очакваше

Този път обаче той няма да бъде от добрите, които спасяват света, а точно обратното - от злодеите, които искат да го унищожат. Актьорът трябва да влезе в ролята на Доктор Дуум в следващите два филма за Отмъстителите.

Тоест, ще го видим в Avengers: Doomsday и Avengers: Secret Wars, които ще са режисирани от братята Джо и Антъни Русо. Именно те двамата режисираха всички четири филма за Отмъстителите, които видяхме по кината.

Снимка 676846

Източник: GettyImages

Да върнат Робърт Дауни Джуниър и братята Русо обаче е коствало на Marvel Studios не само много усилия, но и много пари. Според източници на Variety, студиото е платило поне 80 милиона долара, за да си осигури отново услугите на Русо.

Част от сделката са и допълнителните бонуси, които ще получат, ако всеки един от филмите премине първо границата от 750 милиона долара, а после и от 1 милиард долара в бокс офиса. Но това не е всичко...

Снимка 559763

Източник: GettyImages

Джо и Антъни Русо ще продуцират филмите чрез тяхната компания AGBO, а това е нещо нетипично, защото Marvel обикновено обичат сами да правят всичко.

Колкото до Робърт Дауни Джуниър, за него източниците твърдят, че Marvel са извадили над 80 милиона долара, за да го върнат обратно в киновселената си. Именно той е най-високоплатеният от всички актьори във филмите на Marvel.

"Дедпул и Върколака" отвяха конкуренцията и бокс офиса

"Дедпул и Върколака" отвяха конкуренцията и бокс офиса

Приходите са впечатляващи

Смята се, че за всички четири филма за Отмъстителите и останалите, в които се е появявал, Робърт Дауни Джуниър е спечелил между 500 и 600 милиона долара. И всичко това в рамките на около 10 години.