Очакваме продължението на "Гладиатор" с нетърпение не само защото с него се е захванал отново Ридли Скот, а и защото нямаме нищо против да попием отново от духа на Римската империя.

"Гладиатор 2" и краят на снимките на филма на Ридли Скот с Пол Мескал и Педро Паскал

"Гладиатор 2" - почти готов

Ридли Скот и голямата му новина

Снимките на филма приключиха миналия месец и сега остава да разберем дали режисьорът ще успее да свърши останалата работа в срок, защото премиерата е насрочена още за ноември тази година.

Вторият филм за "Гладиатор", който ще е с Пол Мескал в главната роля, обаче изпита много трудности в процеса на снимане. Първо се случи инцидент при една от каскадите, завършил за четирима души от екипа с изгаряния в болница.

След това от PETA излязоха с отворено писмо до Ридли Скот, в което твърдят, че на снимачната площадка на филма е упражнявано насилие върху коне и маймуни. Дойде и стачката на актьорите в Холивуд, която стопира съществена част от работата по филма.

Тогава Скот премести снимките в Малта, където е заснел сцени с актьори от масовката, като дори е построил там макет на Колизеума за целта. Спирането на работата заради стачката е коствало по около 600 000 долара на седмица. В крайна сметка, загубите са били в размер на 10 милиона долара.

Ридли Скот и филмът за Bee Gees, с който се захваща след продължението на "Гладиатор"

С какво се захваща Ридли Скот след "Гладиатор 2"

Нова биографична история

Всички спънки около снимачния процес са се оказали много скъпи за Paramount, студиото зад филма. Първоначално бюджетът на продължението на "Гладиатор" е бил в размер на 165 милиона долара. Но в крайна сметка, той се е разширил до цели 310 милиона долара, пише The Hollywood Reporter.

"Наполеон" на Ридли Скот и защо историците не харесват филма и го нападат

Защо историците не харесват "Наполеон" и нападат Ридли Скот

Достоверното предаване на историята е нещо много трудно

Така че вторият филм за "Гладиатор" ще трябва да се представи наистина добре в бокс офиса, за да не се окаже на загуба. Иначе казано, трябва да бъде по-добър от последния филм на Ридли Скот - "Наполеон", който спечели едва 220 милиона долара от бокс офиса.