Биографичните филми за легенди в света на музиката преживяват истински ренесанс в последните години. На екран тъкмо излезе "Боб Марли: One Love", съвсем скоро ще видим и филмите за Ейми Уанхаус и Майкъл Джексън.

Back To Black за Ейми Уайнхаус - пореден филм без одобрението на семейството

Филмът за Ейми Уайнхаус - без одобрението на семейството й

За добро или за лошо

Почти очаквано и Ридли Скот заяви намеренията си да прави филм по истинската история на музикална група. Режисьорът, който довършва продължението на "Гладиатор" и който последно разказа две истински истории - "Наполеон" и "Домът на Gucci", ще прави филм за Bee Gees.

Paramount Pictures са използвали края на снимките на "Гладиатор 2", за да предложат на Скот следващия му проект, пишат Deadline. Макар все още да няма нищо официално, се окачва режисьорът да се захване с него поради няколко причини.

Ридли Скот

Източник: Hennessy

Ридли Скот

Ридли Скот се познава отдавна с Робърт Стигууд - дългогодишният мениджър на Bee Gees. Преди близо половин век двамата работят заедно по Castle Accident - филм, в който участват тримата братя Гиб от музикалната група. Макар той така и да не излиза на екран, Стигууд изиграва важна роля за кариерата на Скот.

Paramount Pictures пък държат правата върху историята и музиката на братята Гиб, което означава, че ще чуем някои от най-големите хитове на Bee Gees в бъдещия филм. В очакване сме на повече подробности за бъдещия филм на Ридли Скот.