След наистина дълго чакане най-после видяхме първи кадри от продължението на "Гладиатор" - проект, който зрее в главата на Ридли Скот над 20 години. А до реализирането му се стига, след като легендарният режисьор гледа Пол Мескал в сериала "Нормални хора".

Първи кадри от "Гладиатор II" - Пол Мескал и Педро Паскал на гладиаторската арена на Ридли Скот

Първи кадри от "Гладиатор II" - Пол Мескал и Педро Паскал на гладиаторската арена на Ридли Скот

Обнадеждени сме

Ирландският актьор, за когото екранизацията по романа на Сали Руни се оказва пробива към Холивуд, едва ли е подозирал, че именно с тази роля ще попадне в полезрението на Скот. "Когато гледам нещо, имам навика да си набелязвам интересни лица. Така преди около четири години гледах този сериал, който определено не е точно мой тип, но си казах: Кой е този тип?", разказва режисьорът пред Vanity Fair.

Малко след това си урежда среща по Zoom с Мескал, след която е сигурен, че именно на него трябва да предложи главната роля в "Гладиатор II". Самият Пол Мескал пък се шегува, че римският му нос му е осигурил ролята.

"В този контекст носът ми е доста полезен. Нос, който ненавиждах в гимназията, но се оказа по ръка, когато на Ридли му трябваше човек за "Гладиатор II". Разбира се, многото работа за ирландецът тепърва предстои.

28-годишният актьор, който нашумя и с ролята си във "Всички сме непознати", прекарва доста време в тренировки, за да добие физиката на истински гладиатор. "Исках да стана голям и силен, да приличам на някой, който ще е опасен, когато нещата се скапят."

Снимка 627804

Източник: GettyImages

Пол Мескал признава обаче, че опасността от многото тренировки е "да започнеш да приличаш повече на модел на бельо отколкото на воин". На нас ни се струва, че ирландецът е перфектният гладиатор. Очакваме с нетърпение да го видим в "Гладиатор II" през ноември 2024 г.