Всички киномани вече очакват с нетърпение "Гладиатор II" - продължението на филма на Ридли Скот, спечелил сърцата им преди 24 години. Ръсел Кроу няма да се появи, но за сметка на това всички ще се наслаждаваме на ирландския чар на Пол Мескал.

Какви са първите реакции на критиците към "Гладиатор II"

Какви са първите реакции на критиците към "Гладиатор II"

Достойно продължение или провал

28-годишният актьор, който набра популярност след участието си в сериала "Нормални хора", е главното действащо лице в продължението и всеки би предположил, че за подобна роля се е състезавал с десетки други на изтощителни кастинги. Оказва се, че нищо подобно не се е случило.

"Ридли не си губи времето - мислех, че ще има проби пред камера и прослушвания. Но всъщност си говорихме половин час по Zoom - 10 минути за ролята и 20 минути за ирландски футбол, кучето и съпругата му."

Снимка 688683

Източник: GettyImages

Това разказва самият Мескал по време на участието си в шоуто на Греъм Нортън по ВВС One. Актьорът допълва, че няколко седмици по-късно режисьорът му се е обадил да му предложи ролята. "Мисля, че просто следва инстинкта си и съм много щастлив, че го е направил", допълва актьорът за Ридли Скот.

Пол Мескал участва още в екранизацията на "Непознатата дъщеря" на Елена Феранте, където си партнира с Оливия Колмън и Дакота Джонсън, както и във "Всички сме непознати" с Андрю Скот. За ролята си в драмата Aftersun пък получи номинация за Оскар за главна роля.

"Гладиатор II" е по кината от 15 ноември.