Няма защо да си кривим душата - въпреки големите амбиции и участието на Хоакин Финикс, "Наполеон" се оказа разочароващ за филм, създаден от Ридли Скот. Режисьорът обаче ще има възможност да поправи грешката още тази година.

Продължението на "Гладиатор" и как се е стигнало до огромния му бюджет

Колко (неочаквано) скъп е новият филм за "Гладиатор"

Ридли Скот е поставен в неудобна позиция

Защото в края й трябва да излезе продължението на "Гладиатор" - мащабният му епос от 2000 г., който спечели 460 милиона долара приходи, донесе Оскар на Ръсел Кроу за най-добър актьор, както и взе Оскара за най-добър филм.

Вече е ясно и заглавието на продължението - "Гладиатор II". Важно е да уточним, че цифрите са римски и че филмът вече има и свой логлайн: "Това, което правим през живота си, се отразява във вечността", съобщават Collider.

Всичко това стана ясно в Лас Вегас, където тази седмица започва една от големите киноконференции CinemaCon. Постерът с името на филма се появи под формата на гладиаторски щит в ръцете на римски статуи в едно от фоайетата на залите за конференцията.

Пол Мескал

Източник: GettyImages

Пол Мескал

Ето и какво друго знаем за "Гладиатор II". Историята проследява порасналия Луций, който ще бъде изигран от Пол Мескал. Сред останалите имена във филма на Ридли Скот са Педро Паскал, Дензъл Уошингтън, Кони Нилсен, Джоузеф Куин.

Премиерата на "Гладиатор II" се очаква на 22 ноември 2024 г.