В последните десетилетия айс кафето като че ли загуби популярността и очарованието си. Което е доста несправедливо, защото тази напитка има способността хем да ни освежи, хем да ни ободри в жеги като днешните.

Снимка 541254

От Guardian споделят няколко стъпки, чрез които да си приготвим перфектното ледено кафе у дома. Защото, оказва се, това не е чак толкова лесна задача.

Кафето

Препоръчително да е ползваме един вид кафе, а не смеска, защото така намаляваме риска нещо да се обърка. Какво имаме предвид под последното? Смеските са предвидени да се приготвят горещи, за да могат да се развият всичките им аромати. Когато ги консумираме вече охладено, има опасност да разберем, че сме си приготвили неприятно кисела напитка.

Подслаждането

Ако въобще ще добавяме захар (ние не бихме), това трябва да стане, когато сме приготвили горещото кафе. Правилото е да сложим захарта в чашата, преди да налеем кафето.

Снимка 541253

Ледът

Това е лесната част според Guardian - сипваме кафето в стъклена часа, след която я допълваме до 1/3 или до половината с лед. Той бързо ще се разтопи от топлината на напитката.

Млякото

Препоръчително да е използваме пълномаслено, за да имаме ледено кафе с достатъчна плътност. Ако не консумираме мляко, добри заместители са овесено или кокосовото мляко. Соевото не се препоръчва, защото има опасност да се пресече от киселинността на кафето.