Да разкажеш историята зад създаването на някои от най-разпознаваемите световни марки се превърна в доста популярен похват в киноиндустрията. Така видяхме "Домът на Gucci", "Барби", "Ферари".

Лейди Гага и защо е наела психиатрична медицинска сестра по време на снимките на "Домът на Gucci"

Защо Лейди Гага си нае медицинска сестра

Признанията за ролята й в "Домът на Gucci"

Сега идва ред на още една легендарна европейска марка - бирата Guinness. Популярното тъмно пиво се появява в Дъблин през XVIII, създадено от Артър Гинес. Век по-късно ще ни пренесе сериалът House Of Guinness.

Той е създаден от Стивън Найт, на когото дължим Peaky Blinders, така че нямаме съмнения за качеството на бъдещата продукция. В две от главните роли ще видим Джеймс Нортън (Happy Valley) и Джак Глийсън (Game of Thrones).

Джеймс Нортън

Източник: GettyImages

Джеймс Нортън

Историята започва точно след смъртта на сър Бенджамин Гинес, отговорен за невероятната популярност на бирата Guinness. След него остават четирите му деца Артър, Едуард, Ан и Бен, които трябва да продължат делото му в Ирландия, но и в Ню Йорк.

Сред останалите имена в актьорския състав са Ниъм Макормак, Антъни Бойл, Луис Партридж, Емили Феърн, Фион О' Шей. Епизодите на House Of Guinness ще са осем и ще можем да ги гледаме в Netflix, макар за момента да няма премиерна дата, пишат Deadline.