В края на миналата година разбрахме, че Netflix няма да останат по-назад и ще се прицелят още по-здраво към всички фенове на тениса.

Карлос Алкарас и Рафаел Надал се изправят един срещу друг в The Netflix Slam

Карлос Алкарас и Рафаел Надал готвят зрелище

Демонстративен мач по стрийминг платформата

Освен документалната поредица Break Point, стрийминг платформата ще излъчи на живо The Netflix Slam - демонстрационен тенис турнир. Като гвоздеят е мачът между Рафаел Надал и Карлос Алкарас.

Събитието трябва да се проведе на 3 март на Michelob ULTRA Arena в Лас Вегас, но някои елементи от него оставиха много хора неприятно изненадани.

Оказва се, че организаторите предлагат частни тренировъчни сесии с Надал и Алкарас, които вече са разпродадени. Но това, което изненадва всички, е цената на една такава сесия - 150 000 долара, пише Sportskeeda.

Групово занимание с участието на двамата испанци, пък се продава на цена от 50 000 долара. По-евтини варианти са групови занимания, водени от Франсис Тиафо и Тейлър Фриц - 25 000 долара на човек.

В социалните мрежи хората изразяват възмущението срещу цените и повдигна отново въпроса дали тенис академията на Рафа Надал не е потънала в сериозни финансови задължения и затова той таксува толкова скъпо частните тренировки.

Наскоро тенис коментаторът Крейг Шейпиро хвърли твърдението, че академията на Надал има сериозни задължение и затова испанецът е решил да стане лице на тенис федерацията на Саудитска Арабия. Ход, който бе доста критикуван от много фенове на тениса.

Six Kings Slam в Саудитска Арабия - тенис турнирът, на който ще играят Новак Джокович, Рафа Надал и Карлос Алкарас

Когато Саудитска Арабия привлече най-добрите в тениса

Джокович, Надал, Алкарас, Медведев, Синер и Руне ще мерят сили на Six Kings Slam

Тогава Шейпиро загатна, че благодарение на сделката си със Саудитска Арабия Рафаел Надал е успял да изчисти всички дългове на академията си.