Тази година Новак Джокович затвърди легендарния си статут в света на тениса, като отново ще завърши на първо място на всички останали.

Новак Джокович срещу Григор Димитров - силните думи на двамата след финала на турнира в Париж

Джокович взе титлата, но Григор Димитров спечели сърцата на феновете

Силен завършек за българина

Сърбинът отбеляза още един рекорд - той е на върха в тениса 400 седмици. Той има и най-много титли от турнири от Големия шлем (24), като наистина не останаха много рекорди, които може да подобри.

Наскоро Джокович спечели поредния си турнир тази година - Nitto ATP. Нещо, което провокира най-големия му конкурент през последните две години - Карлос Алкарас, да направи голямо признание.

Снимка 642694

Източник: GettyImages

Новак Джокович победи испанеца на полуфиналите и заслужи похвали. След мача Алкарас заяви, че не е на нивото на световния номер едно, когато двамата играят в зала.

"Той играе на същото ниво през целия мач. Качеството на удара, който има, е невероятно", казва Карлос Алкарас, като допълва, че опонентът му за пореден път е показал защо е най-добрият играч в света, пише Eurosport.

Григор Димитров, Новак Джокович и кой е спечелил най-много пари от наградни фондове в тениса

Колко е спечелил Григор Димитров от тениса

До момента от наградни фондове

"Чувствам се сякаш не съм на неговото ниво на закрит корт." Карлос Алкарас отдава това преимущество и на факта, че Новак Джокович има много повече опит от него.