Григор Димитров продължава изключително силното си представяне от края на миналата година и записа първа победа на турнира ABN AMRO Open в Ротердам.

Григор Димитров на Open 13 Provence - благородният жест към фен с увреждания след мача в Марсилия

Жестът, с който Григор Димтиров трогна всички

Българинът отново е на висота и на корта, и извън него

Най-добрият български тенисист се справи с Лоренцо Сонего за около час и половина игра, побеждавайки го 2-0 сета. Победната точка обаче бе това, което накара всички в залата и пред екраните да говорят за него.

След кратко разиграване Григор Димитров пусна къса топка до мрежата, но опонентът му успя да я достигне и върне в полето на българина.

Поставен в не толкова добра ситуация, Григор Димитров съумя да осъществи страхотен удар, с който матира Сонего и спечели мача. Коментаторите от Tennis TV също отдадоха заслуженото на отиграването на българина, а това направи и опонента му, който го поздрави.

В профила си в Instagram ATP публикуваха видео от разиграването и победната точка, а под него написаха: "Какъв начин само да спечелиш мач."

Григор Димитров след загубения финал - промени ли се класирането му след Марсилия

След загубения финал - промени ли класирането си Григор Димитров

Силният старт на година продължава

В момента Григор Димитров играе с Мартон Фучович за място на четвъртфиналите на ABN AMRO Open. Двамата се срещнаха само преди месец на Australian Open, когато Димитров победи унгареца с 3-1 сета.