Оскарите са добра сцена за всичко, в това число и за изразяване на мнение. В крайна сметка, всяка година церемонията се гледа от милиони, а ехото от нея продължава с дни.

Оскари 2020, Натали Портман и какво е значението на бродираните имена на наметалото ѝ

С какво Натали Портман привлече вниманието на Оскарите

Посланието на актрисата

Натали Портман знае това добре, ето защо използва появата си на червения килим, за да изрази несъгласието си с пренебрегването на жените режисьори тази година.

Актрисата се появи с рокля на Dior и наметало, на което бяха избродирани имената на жените, режисирали филми през 2019 г., но пренебрегнати от Академията при номинациите.

Снимка 466087

Източник: GettyImages

Посланието ѝ може и да е ясно за всички, но една актрисата я обвини в лицемерие открито. 

Роуз МакГоуън, също както и доста хора в социалните мрежи, смята, че Натали Портман прави всичко това, за да се хареса на хората, защото е модерно.

Оскари 2020, Салма Хайек и къде прекара по-голямата част от вечерта на наградите актрисата

Доброто сърце на Салма Хайек

Защо актрисата прекара нощта на Оскарите в болница

МакГоуън изтъква факта, че през цялата си кариера Натали Портман е работила само един път с жена режисьор. Не смята за редна и една подробност около продуцентската компания на Портман - че от основаването си през 2007 г. до момента Handsomecharlie Films е наела само една жена за режисьор.

В официално изявление Натали Портман отхвърли обвиненията, че не е помагала на жени да намерят работа в Холивуд. Актрисата твърди, че много пъти е препоръчвала и помагала на талантливи дами, пише Sky News. 

Оскари 2020, Марго Роби, Тимъти Шаламе и най-сладкият момент от церемонията

Най-сладкият момент от Оскарите

Марго Роби, дами и господа