Оскарите са събитие, което ежегодно събира милиони зрители от цял свят пред екраните. В последните години обаче се наблюдава спад в гледаемостта, с който организаторите се опитаха да се преборят.

Оскари 2020, Хоакин Финикс и кои са победителите тази година

Ето кои са големите победители от Оскари 2020

И статуетката отива при...

Това се случи с обявяването, че 18-годишната Били Айлиш, която в момента е своеобразен хегемон в музиката, ще се качи на сцената, за да изпълни песен. Организаторите обаче решиха и да изненадат всички с необявеното изпълнение на Еминем.

Остава да видим и дали всички тези неща са свършили работа и са привлекли повече зрители. С изпълнението си обаче Били Айлиш успя да привлече нашия интерес.

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс

Източник: GettyImages

Били Айлиш и брат ѝ Финиъс

Тя и брат ѝ Финиъс изпълниха "Yesterday" на The Beatles - в памет на всички актьори, продуценти и хора, свързани с киното и отишли си от този свят през последните години.

По време на песента на видеостената зад тях се въртяха снимки на всички тези хора, заслужили почит. Сред тях беше и Коби Брайънт.

Изпълнението е емоционално и в това няма спор, но Айлиш успя да спечели вниманието на социлните мрежи и с реакцията си на представянето на Кристен Уиг и Мая Рудолф. Двете решиха да спретнат импровизирано стендъп представление, което включваше и пеене.

Именно музикалната част обаче не се е понравила много на Били Айлиш, която беше уловена да прави недоумяваща физиономия.

Разбира се, изражението ѝ бързо се превърна в безброй мемета, който заляха социалните мрежи.

"Паразит", Оскари 2020, постижението на филма и как влезе в историята

Филмът, който пренаписа историята на Оскарите

"Паразит" на Понг Джун Хо постигна немислимото