Като събитие за десетки милиони долари, всеки детайл от Оскарите представлява интерес. А когато говорим за няколкочасова церемония, от съществено значение за присъстващите е с какво могат да се подкрепят.

За 26-а поредна година менюто е поверено на световноизвестния готвач Волфганг Пук, като тази година негов помощник е синът му Байрън Пук. 

Следвайки идеята за здравословно хранене, повлияно от веган тенденцията в последно време, двамата създават меню със 70% безмесни ястия. Зеленчуците определено са преобладаващи - във всякакви форми и с всякакъв вкус, пише HELLO.

Снимка 466090

Източник: GettyImages

Пук отново показа въображение в кухнята, приготвяйки със своя екип стотици хлебни фигури под формата на статуетката Оскар с пушена сьомга и черен хайвер. Още 6000 шоколадови Оскара са изядени от феновете на сладките изкушения.

Снимка 466092

Източник: GettyImages

Главният готвач на Оскарите не крие, че винаги се старае да намери баланса между вкус и визия, защото именно той е решаващ за това дали хората ще харесат храната, която е създал.

Снимка 466091

Източник: GettyImages

За начало звездите имаха избор между специално създадени за събитието три коктейла с текила, както и, разбира се, скъпо уиски и шампанско. Общият брой на приготвените чаши е около 12 хиляди. Дали всички са били изпити, можем само да предполагаме...