Неусетно измина седмица от церемонията по раздаването на Оскарите и чуденето дали рейтингът се е повишил вече не е на дневен ред.

Оскари 2020, Рене Зеуегър, Чарлийз Терон, Скарлет Йохансон, Зази Бийтс и кои бяха най-забележителните бижута на церемонията

Най-забележителните бижута на Оскарите

Кой обра точките и колко милиона носеше Чарлийз Терон на врата си

Тази година организаторите направиха доста неща, за да се опитат да привлекат повече зрители, но усилията им не са се увенчали с успех.

Нито обявяването на Били Айлиш като една от звездите, които ще пеят на Оскарите, нито изненадващото изпълнение на Еминем не са успели да спасят положението.

Снимка 465941

Източник: GettyImages

Според Deadline, данните на Nielsen сочат, че 23.6 милиона зрители са гледали церемонията тази година, която продължи умопомрачителните 3 часа и 36 минути.

Оскари 2020, Натали Портман, Роуз МакГоуън и критиката, която отнесе актрисата

Критиката, която Натали Портман отнесе

Наметалото на раздора

Това е спад с близо 20% в сравнение с 2019 г., когато 29.6 милиона зрители са гледали награждаването. Тогава церемонията беше и с над 10 минути по-кратка.

Синтия Ериво, „Другият“, HBO, Оскари 2020 и какво е привлякло актрисата към сериала

Актрисата, за която ще чуваме все по-често

Синтия Ериво за двойната номинация за Оскар, за участието в сериала "Другият" на HBO и за чернокожите актриси в Холивуд

Данните са по-зле и от тези от 2018 г., когато 26.5 милиона са били пред телевизорите. Като цяло това е церемонията по връчването на наградите Оскар с най-нисък рейтинг в историята.