По-рано през месеца научихме, че учени и лекари са сериозно притеснени относно нещата, които се говорят в подкаста на Джо Роугън, касаещи COVID-19 и ваксините. 

Джо Роугън, The Joe Rogan Experience, Робърт Малоун и защо учени негодуват срещу подкаста

Учени срещу подкаста на Джо Роугън

Гостуването на Робърт Малоун може да донесе проблеми

Въпреки че от Spotify твърдят, че от началото на пандемията са премахнали стотици епизоди на подкаст предавания, които са разпространявали невярна или лъжлива информация относно пандемията, действия срещу подскаста на Роугън не бяха предприети.

Преди няколко дни музикантът Нийл Йънг постави ултиматум на стрийминг платформата. Или подскаста на Роугън, или цялата негова дискография. "Могат да имат Роугън или Йънг, но не и двамата", написа 76-годишния канадец.

Очевидно, изборът за Spotify не е бил особено труден, защото от People разбираме, че всички парчета на Нийл Йънг вече са премахнати от стрийминг платформата. В официално изявление се казва, че от компанията са разочаровани да разберат, че Йънг иска да издърпа музиката си от платформата.

Снимка 561402

Източник: GettyImages

Самият музикант написа в сайта си, че е разбрал за спорните теми в подкаста на Роугън от отвореното писмо на вече споменатите учени до Spotify. И веднага е искал да изтегли музиката си, но е разбрал, че реално той няма правата върху нея.

Но от Warner - музикалните му продуценти, са го подкрепили в решението музиката му да не бъде достъпна в Spotify. Нийл Йънг пояснява също, че 60% от стриймванията на парчетата му идват от Spotify, но е готов на тези загуби в името на истината.

Йънг завършва с надеждата, че и други музиканти ще последват примера му и ще изтеглят музиката си от стрийминг платформата, докато не бъдат взети мерки срещу подкаста на Джо Роугън.