Всички правят подкаст предавания, всички слушат подкаст предавания. Общо взето, това е тенденция, която продължава да е на мода. При това колкото и популярно да е този вид забавление, интересът на хората не спира да расте.

The Joe Rogan Experience, Spotify и сделката, която Джо Роугън е сключил със стрийминг платформата за подкаста си

Колко милиона плати Spotify за един от най-слушаните подкасти

Джо Роугън е получил солидна сума

Подкастът, воден от Джо Роугън - The Joe Rogan Experience, е не само сред най-популярните в света, но и сред най-слушаните. Това осигури на Роугън и доста добрата сделка със Spotify, която сключи през 2020 г.

Комедиантът и подкастът му са известни с това, че дават една по-различна платформа за изява на гостите си. Самият Джо Роугън използва предаването си, за да кани не само звезди и хора като Илон Мъск, но и здравни експерти и хора с интересни мнения.

Като цяло Роугън не е от феновете на ваксините и това лесно може да се разбере от изказванията му по време на някои от епизодите. Показва го и чрез събеседниците, които си избира за тази тема.

Но именно позицията на Роугън и нещата, които се говорят в подкаста му относно ваксините, са разгневили някои учени. Според CNBC, 270 здравни експерти са написали отворено писмо до Spotify, за да изразят възмущението си от дезинформацията, която Джо Роугън и подкастът му разпространяват.

Според подписалите писмото експерти, Spotify трябва да вземе мерки срещу тези опасни практики, като не навлизат в детайли и предложения какво точно трябва да бъде направено. Недоволството им обаче се е събудило след епизода на The Joe Rogan Experience, публикуван на 31 декември с гост доктор Робърт Малоун.

Малоун придоби популярност с това, че профилът му в Twitter беше спрян заради разпространението на лъжливи факти за ваксините срещу COVID-19. В епизода Робърт Малоун прокарва твърдението, че има много смъртни случаи на ваксинирани, като причината за фаталния край е именно ваксината.

Сред подписалите се в писмото до стрийминг платформата има учени, медици, професори и имунолузи и те смятат, че неверните твърдения, които Малоун разпространява достигат до прекалено много хора заради платформите за изява, които му се предоставят.

The Joe Rogan Experience, Джо Роугън, Spotify и кой е най-популярният подкаст в стрийминг платформата

Джо Роугън превзе и Spotify

Този човек няма спиране

Към момента Spotify не са предприели действия срещу подкаста, но вече се е случвало да свалят епизоди на други предавания именно заради разпространението на неверни факти.