През 2019 г. Скарлет Йохансон и Майкъл Дъглас си партнират в "Отмъстителите: Краят" на Marvel, където влизат в ролите на Наташа Романов и Ханк Пим. Оказва се обаче, че филмът не е единственото, което свързва двамата актьори.

Скарлет Йохансон и новината, че преговаря за роля в новия "Джурасик свят"

Скарлет Йохансон ще се впусне в света на динозаврите

Актрисата преговаря за роля в новия "Джурасик свят"

В епизод от поредицата Finding Your Roots водещият Хенри Луис Гейтс разкрива, че Скарлет Йохансон и Майкъл Дъглас всъщност имат роднинска връзка.

"Шегуваш ли се?", е първоначалната реакция на 79-годишния актьор. В това откритие обаче няма шега, няма и измама.

"О, това е невероятно. Добре, супер. Това е направо супер", допълва Майкъл Дъглас.

Снимка 616871

Източник: GettyImages

Според водещия, който се обосновава с изследвания на професионални генеалози, общото ДНК на двамата актьори води следите си до майчината линия на Скарлет Йонахсон, която може да се проследи до еврейските общности в Източна Европа.

След това обяснение актьорът не скрива удивлението си и дори се шегува, че сега очаква с нетърпение следващата си среща със Скарлет.

Снимка 598637

Източник: GettyImages

За Майкъл Дъглас пък знаем, че е първо дете на актьорите Кърк Дъглас и Даяна Хил. Неговите баба и дядо по бащина линия са руски евреи, емигрирали в Америка.

Майкъл Дъглас във Franklin - неузнаваем като Бенджамин Франклин в сериала на Apple TV+

Майкъл Дъглас е неузнаваем

И за какво Катрин Зита-Джоунс няма търпение

Епизодите на поредицата Finding Your Roots, която се излъчва цели 10 сезона, вече са натрупали дълъг списък от имена със знаменитости, които не са знаели, че имат роднинска връзка.

Освен Скарлет Йохансон и Майкъл Дъглас, предаването е разкрило, че общо ДНК имат също и актьорите Едуард Нортън и Джулия Робъртс, както и актьорът Боб Оденкърк и крал Чарлз, пише People.