Освен новите продукции на Netflix, платформата ни дава възможност да гледаме и голямо разнообразие от филми и сериали, излизали преди години. Сред тях е и филм със Скарлет Йохансон, който при премиерата си през 2014 г. получава смесени отзиви, но откакто е в Netflix, успя да се нареди сред най-гледаните заглавия в платформата.

Какво да очакваме от “Покажи ми Луната” със Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм

Какво да очакваме от “Покажи ми Луната” със Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм

“Малка стъпка” в завръщането на приятните романтични комедии

Става дума за научнофантастичния филм "Люси", написан и режисиран от Люк Бесон. Френският режисьор е добре познат с емблематични филми като "Леон" с Жан Рено и Натали Портман и "Петият елемент" с Мила Йовович и Брус Уилис.

Сега, цели 10 години след премиерата си по кината, "Люси" влиза в класацията Global Top 10 на Netflix за най-гледани филми за изминалата седмица (19-25 август). С 4.4 милиона гледания и общо 6.5 милиона гледани часа, научната фантастика със Скарлет Йохансон в главната роля се нарежда на осмо място.

В "Люси" актрисата влиза в ролята на жена, в чието тяло е инжектирано вещество, което отключва свръхчовешки способности в нея, включително телекинеза и телепатия. Осъзнала какво се е случило с нея без нейното желание и съгласие, героинята на Скарлет Йохансон започва да търси отмъщение от похитителите си. В "Люси" актрисата си партнира с Морган Фрийман.

След премиерата си през 2014 г. филмът получава по-скоро положителни отзиви, но и някои негативни. Въпреки силната актьорска игра и харизмата на Скарлет Йохансон, във филма не липсват логически несъответствия и това повлиява на оценките.

Колкото до представянето на "Люси" в бокс офиса, то е впечатляващо добро, предвид и някои от отрицателните отзиви на критиците. Филмът явно успява да привлече вниманието на зрителите достатъчно и успява да спечели над 469 милиона долара в световен мащаб, което е повече от единадесет пъти бюджета му от 40 милиона долара.

На фона на този касов успех не е изненадващо, че още тогава се е заговорило и за потенциално продължение. Режисьорът Люк Бесон обаче няколко пъти е отхвърлял идеята в свои интервюта.

Въпреки първоначалното му колебание, през 2015 г. стана ясно, че се работи по втора част, а още две години след това се заговори, че сценарият е завършен. По-късно обаче Люк Бесон уточни, че всъщност не е работил по продължение на "Люси", пише Screen Rant.

Получила ли се е химията между Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм в “Покажи ми Луната”

Получила ли се е химията между Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм в “Покажи ми Луната”

И още интересни подробности от режисьора на филма

През 2022 г. пък се появи информация, че се готви спиноф сериал за героя на Морган Фрийман - професор Самюел Норман. И макар че все още не се знае повече от това и за този проект, може пък сегашния успех на филма в Netflix да задвижи колелото за работа по проекта.