Лейди Гага е сред най-активните звезди, щом стане въпрос за защита на човешките права и всички в неравностойно положение.

Лейди Гага, Пинк, Доналд Тръмп, щурмът на Капитолия и в какво обвиниха певиците настоящия президент на САЩ

Импийчмънт за Тръмп искат тези звезди

И ние така

Ето защо бе удостоена и с една от годишните награди - Higher Ground, на неправителствената организация The King Center.

Целта й е да поддържа живо наследството на Мартин Лутър Кинг и други активисти, които упорито се борят за справедливост.

Мартин Лутър Кинг, денят в негова чест и как почитат нобеловия лауреат

Човекът, който имаше една мечта

92 години от рождението на Мартин Лутър Кинг

В това отношение Лейди Гага е неуморна и призът е знак на признание за успехите й и като артист, и като съосновател на фондацията Born This Way, която се грижи за психичното здраве на младите хора от маргинализираните общности.

По веме на церемонията по връчването Гага беше похвалена и заради подкрепата, която оказа на движението Black Lives Matter, както и заради защитната позиция, която зае в полза на медиците, за да получат възможно най-добрите и пълни предпазни екипи от COVID-19.

34-годишната звезда побърза да благодари за оказаната й чест в социалните мрежи, както и да сподели за пореден път някои от убежденията си:

Тя отново призова за едно по-добро бъдеще, в което всички са равни и свободни, а наградата посвети на цветнокожите и коренното население, като напомни за тяхната "издържливост".

И призова феновете да се "отучат" от убежденията за надмощие на белите, уточняват още от Bang Showbiz.