Случилото се във Вашингтон преди два дни предизвика хиляди гневни реакции сред политици, журналисти, обикновени хора и знаменитости. Към последните спадат Лейди Гага и Пинк, която яростно нападнаха Доналд Тръмп.

"Поддръжниците на Тръмпи никога повече не могат да обелят и дума за мирни протести и Blue Lives Matter. Защото най-после и тотално показахте на света какви ЛИЦЕМЕРИ и ЖИВОТНИ сте. ЧЕТИРИМА ЗАГИНАЛИ - ето това постигнахте. Позор, позор, позор," написа 41-годишната изпълнителка в профила си в Twitter.

Лейди Гага също използва тази платформа, за да сподели малко по-сдържаната си, но твърда позиция за настоящия президент на САЩ.

"Надявам се да се стигне до импийчмънт на Тръмп, за да може Конгресът да има конституционното право да го дисквалифицира за следващи избори. 25-та поправка не го дисквалифицира. Той предизвика национален терор - колко още насилие може да позволим? Това е тероризъм."

Снимка 512657

Източник: EPA/БГНЕС

Споменатата 25 поправка предполага отстраняването му от длъжност заради несправяне със задълженията му, но не се равнява на импийчмънт, който отнема правата му да се кандидатира повторно за президент или друга държавна длъжност.