Точно преди седмица Бъкингамският дворец сподели новината за смъртта на Томас Кингстън, съпруг на лейди Габриела Уиндзор, която е дъщеря на принц Майкъл от Кент и втора братовчедка на крал Чарлз Трети.

Лейди Габриела Уиндзор - втора братовчедка на крал Чарлз, и неочакваната смърт на съпруга й Томас Кингстън

Трагична загуба в британското кралско семейство

Какво се знае за неочакваната смърт на Томас Кингстън

45-годишният Кингстън е открит безжизнен в дома на родителите си в Глостършир на 25 февруари. Тогава полицията заяви, че няма нищо съмнително в смъртта му, но все пак беше назначено разследване.

А сега вече се знаят някои подробности за смъртта на съпруга на лейди Габриела. Томас е обядвал с родителите си, след което баща му е излязъл на разходка, а самият Томас също е отишъл някъде.

Снимка 655607

Източник: GettyImages

Половин час след завръщането на баща му в къщата и двамата родители са започнали да го търсят. "Баща му разбива вратата на пристройка, когато не получава отговор отвътре. Той открива г-н Кингстън починал с голяма травма на главата. До него е имало оръжие", пояснява пред Еxspress разследващата Кейт Скерет.

Снимка 655608

Източник: GettyImages

Тя допълва, че полицията е доволна от това, че смъртта не е съмнителна. Аутопсията пък е потвърдила огнестрелна рана на главата, като полицията е отхвърлила категорично намеса на трета страна в смъртта на Томас Кингстън. Тоест явно става дума за самоубийство, макар Бъкингамският дворец и в официалната информация да не използват тази дума.

Томас (вдясно) на сватбения си ден

Източник: GettyImages

Томас (вдясно) на сватбения си ден

Томас Кингстън е финансист. Двамата с лейди Габриела Уиндзор се женят в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор през май 2019 г. "Том беше изключителен човек, който озаряваше живота на всеки, който го познава", написа в изявление лейди Габриела.