Европейското първенство по футбол все още не ни е поднесло голяма изненада, но сме сигурно, че и това е неизбежно да се случи в някакъв етап от турнира.

Евро 2024 ли ще е най-зеленият спортен турнир

Евро 2024 ли ще е най-зеленият спортен турнир

За какво германците похарчиха милиони евро

За съжаление обаче, бяхме неприятно изненадани от контузията, която получи Килиан Мбапе вчера в мача на Франция срещу Австрия, спечелен от французите с 1:0.

В самия край на мача капитанът на Франция се сблъска с Кевин Дансо и се озова на земята с кръв по лицето. След срещата стана ясно, че носът на Килиан Мбапе е счупен, което е крайно неприятна новина за отбора.

анкета

Преди Евро 2024 - кой според вас ще спечели турнира?

Виж резултати

Германия 27.3%

Франция 16.2%

Италия 9.0%

Испания 18.4%

Белгия 1.8%

Хърватия 7.2%

Не знам, но ще има голяма изненада 20.0%

От Френската футболна федерация обявиха, че не се налага незабавна операция и за футболиста ще бъде изработена специална маска, с която да играе, когато това е възможно.

Веднага се появиха твърдения, че със сигурност Килиан Мбапе ще пропусне следващия мач на Франция срещу Нидерландия. От френското издание Le Figaro обаче твърдят, че капитанът на Франция ще бъде аут до края на груповата фаза, което означава, че ще пропусне и мача срещу Полша на 25 юни.

Според тях, Мбапе ще може да играе отново в елиминационната фаза, ако отборът се класира за нея. Очакванията са той да носи въпросната маска. В профила си в X Килиан Мбапе шеговито попита феновете си за предложения за маски, което показва, че е в добро състояние на духа, въпреки неприятната контузия.

Рекордът, който Ламин Ямал записа на Евро 2024

Рекордът, който едно 16-годишно момче записа на Евро 2024

Светло бъдеще чака Ламин Ямал

В близките дни ще стане ясно какво точно ще се случи с един от най-добрите играчи на Франция в момента и дали той ще играе отново на Евро 2024.