Porsche Tennis Grand Prix определено е сред най-добрите и атрактивни тенис турнири при жените. Не само защото събира най-добрите в света на тениса, но и защото наградния фонд е доста изкушаващ.

Арина Сабаленка след смъртта на Константин Колцов - първа публикация и ще я видим ли на Porsche Tennis Grand Prix

След смъртта на бившия ѝ - какво следва за Арина Сабаленка

Ето за какво се подготвя тенисистката

Преди да стигнем до него обаче трябва да отбележим, че тази година тенис турнирът, който се провежда в Щутгарт, Германия, има своя нов шампион. 

След като две поредни години на финала на Porsche Tennis Grand Prix гледахме сблъсък между Арина Сабаленка и Ига Швьонтек с краен победител Швьонтек, тази година двете дори не стигнаха до последния мач от турнира.

Тази година Елена Рибакина бе над всички и победи Марта Костюк с 2-0 сета във финалния мач и спечели своята трета титла от началото на годината. Преди това тя вдигни трофеите от Brisbane International и Abu Dhabi Open, като тя е първата жена, която достига до пет финала за първите четири месеца от година след Виктория Азаренка през 2012 г.

С успеха си Елена Рибакина се доближи до целта си да влезе в топ 3, където се намират Коко Гоф, Арина Сабаленка и Ига Швьонтек. От Porsche Tennis Grand Prix Рибакина спечели не само над 123 000 евро от наградния фонд, но и чисто нова кола

И то не каква да е, а Porsche Taycan 4S Sport Turismo, чиято цена стартира от 130 000 долара. Електрическият автомобил е впечатляващ в много аспекти и се съмняваме, че има човек, който би го върнал.

Елена Рибакина обаче може и да го направи. Е, може би не буквално, но от Tennis Majors разбираме, че 24-годишната казахстанска тенисистка всъщност няма шофьорска книжка и едва ли много се вълнува от новата си придобивка.

Григор Димитров - вдъхновение дори и за сина на Новак Джокович

Григор Димитров - вдъхновение дори и за сина на Новак Джокович

Подробности около откраднатия часовник на тенисиста

Всъщност липсата на правоспособност е причината тя да не направи лично почетната обиколка с новото си Porsche, каквато е традицията. Вместо това Рибакина се качи на пасажерското място, за да се наслади на своя момент.