Миналата седмица Джеф Безос определено успя да ни изненада с това, че ще бъде на борда на първия пътнически полет до Космоса на компанията му Blue Origin, планиран за 20 юли.

Джеф Безос, Blue Origin, New Shepard и ще полети ли милиардерът в Космоса

Джеф Безос излита в Космоса

Кой ще му прави компания

Честно казано, очаквахме Илон Мъск да го изпревари и в това отношение, но пък мнението на някои е, че Безос действа рисковано, само и само да бъде с крачка напред. А думите му, че така ще сбъдне детската си мечта очевидно, не успяха да трогнат мнозина...

Дни след обвяването на полета в Космоса, стана ясно и за каква сума е продадено другото място в космическата капсула - 28 милиона долара. Милиардерът пък стана обект на сериозни подигравки. 

Снимка 534723

Източник: Twitter / My Mixtapez

На сайта Change.org преди около година се появява петиция с предложение Безос да купи картината "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи... и да я изяде. Нестандартната инициатива обаче доби широка популярност в последните дни и вече има над 5000 души, които са се подписали електронно, а техният брой не спира да расте.

"Никой досега не е ял Мона Лиза и усещаме, че Джеф Безос иска да заеме позиция и това да се случи", пише създателят на петицията. А хрумването му от преди няколко месеца съвпада перфектно с духа на следващата цел на предприемача - да полети в Космоса така, както друг не го е правил досега, предава LADBibble.

Ние предлагаме да изчакаме да се върне от космическото пътуване и тогава да видим какви ще ги върши с Мона Лиза. Картината и без това е собственост на френското правителство и надали ще напусне Лувъра...

Подобна сделка, независимо от цената на картината, със сигурност няма да натовари бюджета на милиардера, но пък може да помогне за външните дългове на страната, шегуват се в интернет пространството.

Лувъра, iPhone, AirPods, Мона Лиза и още шедьоври от колекцията на музея като аксесоари за телефон

Шедьоврите от Лувъра - в джоба на всеки

Поредната успешна комбинация

Джокондата няма официална стойност, но миналата година френският технологичен бос Стефан Дистингуин предложи за нея 50 милиарда долара, за да подпомогне правителството за справяне с кризата. До сделка обаче така и не се стигна.