Huawei Watch Ultimate - така се казва най-новият смарт часовник на Huawei, който веднага привлича с купища екстри, висока издръжливост и корпус от течен метал.

Yettel пусна в продажба най-новия смарт часовник на HUAWEI с надуваема каишка и функция за измерване на кръвно налягане

Yettel пусна в продажба най-новия смарт часовник на HUAWEI с надуваема каишка и функция за измерване на кръвно налягане

HUAWEI Watch D пристига с впечатляващ арсенал от технологични решения, които отнасят мониторинга на здравния статус на следващо ниво

Феновете на луксозните часовници може вече да са запознати с тази сплав, но Huawei казва, че това е първият път, когато материалът се използва в смарт часовник. 

Liquidmetal всъщност е търговското наименование на серия от сплави, разработени от Caltech, като те обикновено включват цирконий, никел, мед, титан и алуминий.

Снимка 611464

Източник: Huawei

Всичко това на практика означава, че корпусът на Huawei Watch Ultimate е почти пет пъти по-здрав и близо три пъти по-твърд от неръждаемата стомана, като същевременно е по-лек от титаниевите си конкуренти. 

Друго силно предимство на сплавите на базата на цирконий е, че те са много устойчиви на корозия, а това е основен акцент при модела. 

Huawei Watch Ultimate се предлага с рейтинг на водоустойчивост 10 ATM и е сертифициран по ISO 22810 (водоустойчивост) и EN13319 (оборудване за гмуркане), което гарантира защита на до 110 метра дълбочина. 

Снимка 611463

Източник: Huawei

Има четири различни режима на гмуркане, алгоритми за декомпресия на Bühlmann, за да следи скоростта на изкачване и да предложи безопасно темпо, както и над 20 напомняния, за да сме в безопасност под вода.

Huawei е организирал всички функции и дейности, фокусирани върху занимания на открито в нов режим, наречен Expedition, който се управлява само от един бутон.

Този режим включва полезни неща като безопасно връщане по маршрут и специално проектиран режим на дисплея, наречен Dark Light, предназначен за нощни приключения.

Снимка 611465

Източник: Huawei

Дисплеят представлява 1.5-инчов LTPO AMOLED панел с до 1000 нита яркост, а над него има протектор от сапфирено стъкло с нанокерамичен панел около дисплея.

Освен всичко това, Huawei Watch Ultimate идва с всички предимства на линията Huawei Watch GT3, като подобрен ЕКГ анализ, наблюдение на сърдечната честота, SpO2 и много други. 

Не на последно място, часовникът може да издържи до 14 дни с едно зареждане, а вградената технология за бързо зареждане може да зареди батерията от 0 до 100% само за 60 минути.

Dynamic Island, Apple, Huawei и планира ли китайската компания да копира екстрата от iPhone

Кой иска да копира Dynamic Island на Apple

Китайците копират всичко

Часовникът ще е наличен в черно и синьо, но засега не знаем точно каква ще е цената му.