Малко след излизането на iPhone 14 много софтуерни инженери се заеха с това да създадат виртуални копия на новата екстра в телефоните на Apple, наречена Dynamic Island. 

Dynamic Island, dynamicSpot и как новата екстра вече може да се ползва и в Android

Как да имаме Dynamic Island, ако сме с Аndroid

Приложението вече е в Google Play

Никоя компания до момента обаче не е пуснала телефон с фабрично изрязан в дисплея остров, но дочуваме, че един от големите китайски производители се готви да направи именно това. 

Става дума за Huawei и нейния предстоящ Nova 11, като от Huawei Central разкриват, че компанията е изкопирала и формата, и местоположението на Dynamic Island. 

Снимка 588418

Не е ясно дали островът на Huawei ще има същите функции като този на Apple, но предполагаме, че китайската компания ще се опита поне с нещо да се разграничи от конкурента си. 

Според същата публикация на Huawei Central Nova 11 ще се появи с XMAGE камерна система, разработена от Xiaomi, подобна на тази, с която разполага Mate 50. 

Apple, Dynamic Island, USB-C и какви екстри ще имат всички модели iPhone 15

Екстрата, която ще имат всички iPhone 15

Как ще се отличават Pro моделите

Добавянето на Dynamic Island очевидно ще цели да разграничи серията Nova от останалите телефони с Android, като не е изключено и други производители да последват същия пример.