Интернет е необятно място и в него може да бъде намерена информация за почти всичко, което ни вълнува. Ето защо ще разгледаме няколко трика, с които ще направим сърфирането по-лесно. А ще ни донесат и други ползи. 

Основни клавишни комбинации, които спестяват време

Основни клавишни комбинации, които спестяват време

Нека припомним и затвърдим

Ако сме изпаднали в неприятната ситуация "изгубих телефона си" (да не си спомняме къде сме го оставили също е вариант), има начин да разберем къде е.

На помощ идва Google, а от нас се иска да въведем в търсачаката - Find my phone. За да се получи обаче, трябва да сме логнати в акаунта си в Google и да сме въвели телефонния си номер. Така ще разберем каква е локацията на устройството ни или поне последната такава. Може да позвъним на телефона си или да го накараме да се заключи. 

Снимка 343828

Източник: iStock

Когато за влизаме в даден сайт и сме въвели парола, запаметена от браузъра, но ние я виждаме единствено като звездички, и, разбира се, не я помним, има начин как да получим заветната комбинация от символи.

Всъщност има начин да накараме звездичките да покажат какво се крие зад тях. Това се случва като натиснем десен бутон на мишката върху полето с паролата и след това изберем Inspect (Инспектирай).

Какво прави българинът в интернет

Какво прави българинът в интернет

Един въпрос, много отговори

Ще се покажат много редове с кодове, но това не бива да ни стряска. Трябва да концентрираме вниманието си върху абзаца, който е потъмнен. Там ще видим следния надпис: input type = password. Маркираме password (без кавичките), изписваме text и натискаме Enter. След това се връщаме към мястото, където в сайта изписваме паролата. И, чудо! Там ще видим търсената комбинация.

Снимка 343829

Източник: iStock

На всеки от нас му се случва да си прави регистрации в какви ли не сайтове. И всеки от тях си има различен начин за изтриване или деактивиране на профила. Не е нужно да губим време, за да разберем как да го направим. Достатъчно е да използваме сайта justdelete.me. Там въвеждаме сайта или социалната мрежа, от които искаме да премахне профилите си, и с един клик ще сме на точното място, откъдето да премахнем личния нежелан профил. 

 

А ето и две интересни функции на Google Chrome. Ако сме се затрудни с някаква математическа задача, достатъчно е да я въведем в полето за търсене и ще получим верния отговор. Друга полезна функция е, че браузърът спокойно може да бъде използван като плейър за възпроизвеждане на видеа, но не всички формати, разбира се.