Нищо не носи усещането за лято повече от привечер в бар на открито с чаша разхлаждащ коктейл. Колкото и да обичаме мохито, последните години сърцето ни беше спечелено от аперол шприц - аперитив, който в Италия се пие вече повече от век. Оригиналната рецепта включва въпросния ликьор, просеко, газирана вода и резен портокал. Това лято обаче предвидливи бармани са решили да предложат и по-интересен вариант на коктейла, като заменят просекото с ледено розе. Така може да се насладим и на аперол, и на вино!

Източник: iStock
ROSЕ APEROL SPRITZ
Сложете в чаша няколоко кубчета лед. Сипете 3 части вино розе, 2 части Aperol и 1 част сода по желание. Декорирайте с резен портокал или червен грейпфрут. Наздраве!