Всеки човек има моменти, в които нервите му са опънати до краен предел, и просто не издържа и иска да избухне. Важно е обаче да бъдем спокойни, защото гневът, точно както страха, ни спира от това да бъдем себе си и максимално ползотворни. 

Уил Смит и борбата със страха

Уил Смит и борбата със страха

И какво не ни позволява това чувство

Ето защо ще обърнем внимание на няколко неща, които могат да ни помогнат да се справим с изблиците на гняв. 

Записване

Снимка 378045

Източник: iStock

На пръв поглед може да ни се струва невъзможно в момент на гняв да седнем и да започнем да пишем, но това може да се окаже много полезно. Според Bright Side, когато ни дойде до гуша просто трябва да запишем всичко онова, което ни е довело до това състояние, на лист и да го унищожим. 

По този начин ще помогнем на съзнанието ни да се освободи от нещата, които го притеснява или нервират. 

Дай една прегръдка

Снимка 378046

Източник: iStock

Вместо да крещим и да се ядосваме е много по-добре да потърсим малко любов и някоя прегръдка. По този начин ще повишим нивата на окситоцин, който пък е отговорен за намаляване на стреса. 

Дъвката

Снимка 346950

Източник: iStock

Как да преборим вредните навици

Как да преборим вредните навици

Действие и противодействие

Дъвченето на дъвка, освен, че освежава дъха,  спомага за това да се освободим от гнева. Това е така, защото при дъвченето движим челюстта си, а с нея и мускулите в лицето. По този начин тялото ни бавно, но сигурно се освобождава от натрупаното напрежение. 

Бягай от тука

Снимка 353750

Източник: iStock

Как ходенето помага на креативността

Как ходенето пеш ни прави по-креативни

Повече движение за по-добри идеи

Ако никое от гореизброените неща не ни върши работа, можем просто да се разходим за около 20 минути. А още по-добре, ако потичаме. С тези физически активности помагаме на мозъка да произведе ендорфини, които са отговорни за това да се чувстваме щастливи. 

Пеене

Снимка 329757

Източник: iStock

Как музиката се отразява на здравето ни

Как музиката се отразява на здравето ни

Неподозираната сила на нотите

Когато сме весели и щастливи отвътре ни идва да запеем някоя любима песен. Пеенето и слушането на любима музика в момент на висок стрес или гняв, може да ни успокои и да приповдигне настроението.