През лятото повечето хора не прибягват към класическата чаша вино. Това обаче не означава, че пиенето на вино е забранено. 

Какъв е срокът на годност на отвореното вино

Какъв е срокът на годност на отвореното вино

Особености и подробности

Ето защо от Buisness Insider са се допитали до британския търговец на вино Berry Bros. & Rudd, за да им дадат няколко съвета при избирането на марка вино. 

Препоръките 

Снимка 373341

Източник: iStock

Според експерта на Berry Bros. & Rudd, ако на етикета на виното има препоръка с какъв тип ястия се съчетава най-добре, то не трябва да избираме това вино. Причината е, че вкусът му ще бъде по-неутрален, нещо, което едва ли търсим, а и няма да ни остави добри впечатления. 

Алкохолност

Снимка 373339

Източник: iStock

Лично ние не сме свикнали да проверяваме какъв процент алкохол съдържа виното, което си купуваме, но всъщност е добре да го правим. Защото това ще ни даде информация колко сладко е то. 

Защо виното е по-голямо удоволствие за жените

Мъжете, жените и виното

И как са ощетени мъжете

Ако търсим бяло вино и процентът на алкохол е нисък, това може да бъде индикатор, че в него има останала захар, която не е ферментирала. Това означава, че виното ще бъде по-сладко, което не се нрави на всеки вкус. 

Чаша за вино, която не се чупи

Чаша за вино, която не се чупи

Край на счупените сервизи с винени чаши и парченца стъкла по пода

Вкусът може да бъде повлиян и от страната, в която е произведено виното. Така шардоне от Франция, вероятно, ще се различава от шардоне от Австралия, което също трябва да имаме предвид.