Отново е понеделник и трябва да се подготвим за още една дълга седмица на работа. А това почти винаги се случва с чаша кафе. Има обаче някои неща, които трябва да знаем за него, за да се насладим на истинския му аромат и вкус. 

Кафе с вкус на броколи

Кафе с вкус на броколи

Не е по вкуса на всеки

Прясно, прясно

Снимка 364006

Източник: iStock

Според Business Insider, трябва да обръщаме особено внимание на това кафето ни да е прясно. Най-добрият начин да сме сигурни, че това е така, е да го купуваме до ден след като зърната са изпечени. И това е абсолютно възможно, без да се налага да ходим до Италия например. Защото вече не са едно или само две местата и в София, и в големите градове, където пекат кафе на място.

А ние трябва да приемаме кафето като плодовете и зеленчуците, които си купуваме, и следим да бъдат пресни. 

Добре е да го консумираме и до един месец след изпичането му. Не че след това няма да става за пиене, но ще има съществена разлика във вкуса и аромата. 

Чистотата

Снимка 364007

Източник: iStock

Когато използваме френска преса за кафе, много важно е да я измием хубаво, преди да си направим нова доза кафе. Причината се крие в това, че ако има останало кафе, то ще развали вкуса на това, което се каним да си приготвим. 

Захарта и млякото

Снимка 364014

Източник: iStock

Когато кафето е правилно изпечено, едва ли ще изпитваме нуждата да добавяме подсладители или мляко. Не че подобно действие е грешно, но няма да можем да се насладим на истинския вкус на кафето.

Ето по колко кафета на ден може да пием

Ето по колко кафета на ден може да пием

Повече, отколкото предполагахме

Когато обаче то е препечено, става по-горчиво, тогава захарта и млякото могат да са ни от ползва в прикриването на нежелания вкус.