Навън е студено, вкъщи е топло, а половинката ни чака вечер след работа. Нямаме търпение да се мушнем под завивките и да се отдадем на сладък сън... или на нещо друго.

Именно студените месеци са тези, през които се прави най-много секс. И това е напълно логично. Ако не сме част от тази статистика, ето няколко причини да наваксаме с палавите изживявания, докато навън вали дъжд и сняг, духа, пада мъгла и въобще не е за разходки и други преживявания.

Имунитет

Доказано е отдавна и многократно, че сексът повишава защитните сили на организма. Какво по-добро лекарство среща настинка и грип можем да искаме?!

Настроение

Освен имунитета, сексът подобрява настроението, защото се отделят хормони на щастието, когато стигнем върха, а и преди това. През студените месеци страдаме от липса на достатъчно витамин D, която можем да компенсираме именно в леглото, на топло.

Снимка 390525

Източник: iStock

Температура

Каквото и да си говорим, няма по-добър начин да се стоплим от този да прегърнем любимия човек. А тези прегръдки и закачки лесно прерастват в секс. I И ни е едно такова приятно, топло, уютно. И съвсем се разгорещяваме.

Скука

Ще прочетем някоя книга, ще погледаме филм, ще поиграем някоя игра. А защо не запълним времето, което прекарваме вечер и през уикендите у дома с нещо по-полезно и забавно?

Да, именно през зимата имаме достатъчно време да експериментираме и да се отдадем един на друг, защото е по-малко вероятно да сме уморени след поредното парти край басейна или от дълго разходки през деня.

Снимка 390524

Източник: iStock

Позите

Със сигурност ни се иска тялото ни да остане под завивките, освен ако не сме щедри откъм отопление на спалнята. А най-добрата поза от гледна точка на топлина, удобство и интимност е "лъжички". Топлим се един друг и ни е супер. Пък навън нека си вали...

Бебета

Студените месеци са идеални да се захванем със създаването на поколение. Според учените, тогава шансовете за зачеване се увеличават, защото сперматозоидите са в по-добро състояние, готови да оплодят яйцеклетката.

Освен това, бебетата, които са заченати през зимата, имат много по-малък шанс да развият наднормено тегло.

Асексуалността и сексуалната дисфункция - когато сексът не е важен

Когато сексът не е важен

Причини много, резултатът - един

Зимен пенис

Е, сперматозоидите може да са супер, но пенисът не се чувства особено комфортно от ниските температури. Стесняването на кръвоносните съдове води до намаляване на размера му с между 20 и 50%. Затова трябва първо добре да се стоплим, че да няма после разочаровани.