Местата за бързо хранене често са обвинявани, че предлагат висококалорични ястия, но нови изследвания разкриват, че сервираното ни в обикновените ресторанти може да бъде дори още по-калорично.

Проучване, анализиращо над хиляди ястия от различни заведения за хранене, включително Hungry Horse и McDonald's, показва, че в ресторантите на хранене калориите средно са около 1033 в сравнение с 751 калории във веригите за бързо хранене.

Снимка 351378

Източник: iStock

Екип от изследователи в университета в Ливърпул разглежда над 13 500 ястия в менютата на 21 ресторанта и шест заведения за бързо хранене.

Използвайки онлайн информацията на заведението за съдържанието на калории, учените установяват, че само една от 10 храни може да бъде класифицирана като здравословна, което означава по-малко от 600 калории, съгласно указанията на общественото здравеопазване в Англия, пише Independent.

Като се има предвид какво ядат англичаните и какви са местните им специалитети, не е много изненадващо, че дори и в ресторантите ястията им са толкова висококалорични.