Някои хора обичат да търсят скрити послания навсякъде около себе си, но в търсенето на отговори често попадат на други хора, които пък обичат да си ги измислят.

Вероятно така се е родил и митът за значението на цветното квадратче в края на тубичката на пастата ви за зъби. Това квадратче може да бъде синьо, зелено, червено, черно...

Митът гласи, че ако е зелено, пастата съдържа само натурални съставки, ако е синьо - към натуралните са добавени и лекарствени вещества. Червеното квадратче се предполага, че обозначава паста за зъби, съдържаща натурални и "химически", а черното - само "химикали"... каквото и да означава това, тъй като цялата материя около нас, независимо от произхода си, е изградена от химични вещества.

Снимка 394697

Източник: iStock

Истината обаче е много по-прозаична. Тя няма нищо общо със състава на пастата за зъби, който лесно може да бъде прочетен върху самата тубичка, изписан с нормални думи.

Квадратчетата служат като маркери, които се разчитат от машините, изготвящи самата опаковка. Те показват къде опаковката трябва да бъде срязана и залепена.

Как да избелим зъбите си с естествени средства

Как да избелим зъбите си с естествени средства

Няколко хитрини

Разчитането на маркировката става чрез светлинен лъч, който отчита присъствието на цветно квадратче върху белия фон и подава сигнал на това място бъдещата тубичка да бъде срязана и краищата ѝ залепени.