Мнозина мислят за йогата като успокояваща форма на упражнение - нещо, което можем да правим, когато искаме да се насладим на малко мир и тишина.

Бути (buti) йогата обаче напълно ще преобърне представите ни за всичко, което знаем за практиката.

Основана от известния треньор Бизи Голд (горе на снимката) през 2012 г., бути йога е комбинация от традиционни йога упражнения, танци и плиометрични практики, станали много популярни, заради звезди като Дженифър Лав Хюит, които поддържат форма именно с такава форма на физическо натоварване.

Смята се, че тренировката с бути йога е от голяма полза както за физическото, така и за психическото ни благосъстояние. Ето всичко, което трябва да знаем за енергийния стил йога и нейните ползи.

Какво е бути йога

Бути е термин, произлизащ от индоарийския език маратхи, който може да се преведе като "лечението на нещо, което е скрито или тайно".

Бути йогата съчетава разнообразие от различни движения, в това число виняса стил йога, танци и плиометрични упражнения (известни като "тренировки със скокове").

Класовете с висока интензивност са съчетани с надъхваща музика и са отворени за хора с всякакви възможности за фитнес. Бути йогата не е разходка в парка - всеки, който участва в един от тези класове, независимо дали във фитнес студио или вкъщи, трябва да знае, че ще се поти много.

Какви са ползите

Тренировката използва техника на спирална структура и техника за укрепване, която активира всички области на коремните мускули чрез спираловидни движения, за разлика от линейните, каквито обикновено се прилагат в повечето упражнения.

Според Los Angeles Times един 75-минутен клас спомага да изгорим около 800 до 1000 калории.

Докато бути йогата несъмнено е динамична форма на физическо натоварване, тя е проектирана така, че да бъде насочена и към нашето умствено благополучие.

Участието в клас бути йога е изключително забавно и разтоварващо преживяване.