Маями е град, който е известен главно със своя бряг. В последните години той изгря в нова светлина и беше признат за забележителна дестинация за кулинарен туризъм. Това се дължи отчасти на пристигането на готвачи като Нобу Мацухиса, Михаел Мина и Скот Конант, които отвориха свои заведения тук. Причината е в това, че тук идват над 12 милиона туриста на година, което превръща града в сочен плод на туристическия пазар. Благоприятният климат, възможността да носите сандали и къса пола непрестанно, баровете, пълни със загорели от слънцето почитатели на сърфа, модният блясък по улиците - това неизменно помага и на ресторантьорите.
Bourbo Steak
Тук властва прочутият главен готвач Михаел Мина, а говеждото, което се предлага, е едно от най-харесваните в района. Разкошната, бляскава трапезария, където се поднася ирански златен хайвер от есетра, канадски кралски рак, омар в бренди, фоа гра, японско кобе, говеждо прайм ангус. Зеленчуковите ястия като картофи с карамелизирани лукчета, спанак със сметана и др. също заслужават внимание. В списъка с напитките има 7600 бутилки!
Всяка сряда вечерта е посветена на блус и бърбън.
Escopazzo
Това е мястото, на което трябва да доведете своята приятелка. Особено ако тя се е увлякла по вегетарианската кухня.
Escopazzo отдавна е предпочитаното местенце за почитателите на италианската кухня. В последните месеци, под ръководството на Джанкарла Бодони, това класическо заведение се превръща в един от най-здравословните ресторанти на континента. И пожънва небивал успех.
Тук ще бъдете максимално далеч от стековете, италианското prosciutto, задушеното агнешко и пълнената патица. За сметка на това ще ви се предложи ориз с подправки, екзотични източни зеленчуци и повече от 400 напитки. Повечето от продуктите разбира се са органични.
Joe's Stone Crabs
Най-старият и най-известният семеен ресторант за раци ще ви посрещне с изисканост и внимание. Сервитьорите тук носят смокинги, от които се подават щипки, готови да бъдат потопени в разнообразни сосове. Раците са крехки и сочни, най-вече по време на туристическия пик от октомври до май, когато няма да ви е лесно да си намерите място. Намигването към сервитьора и подходящият бакшиш могат да ускорят този процес и ви очаква вечер на ненадмината наслада.
Гарнитурите и десертите са класически - хрупкави зеленчуци и лимоновият пай на Кей.
Nobu
Дебатът е все така разгорещен относно това кой прави най-доброто суши в Маями, но ресторантът Nobu, управляван от Нобу Мацушиса, е наистина високо в класацията.
Нобу смесва класическа техника с екзотични латиноамерикански рецепти, включващи нови риби и скариди.
Тюркоазената зала Shore Club е почти толкова „елегантна", колкото станцията на метрото, но това не спира посетителите, които се наслаждават на продължителни вечери и надпивания. Цените са впечатляващи (сметката може да е над 200 долара на човек), но въпреки това е много трудно да се намери място тук. Убедете се, че Линдзи Лохан вече е пристигнала, ако имате намерение да размените няколко думи с нея.
Palme d'Or
Той е забележителен и непретенциозен - още от първата глътка шампанско до последната лъжичка шоколадово суфле с домашен ванилов сладолед. Трапезарията е облицована с дъб, а кристалните полилеи и огледалата създават усещане за простор.
Освен сезонните специалитети, тук ще намерите вина от Франция, Италия и Франция. Доматената супа, козето сирене, жабешките бутчета, печената патица и равиолите звучат като „обикновено" ястие, но точно в изненадата от възхитителните им качества се крие и част от очарованието на заведението. Сметката за двама може да надхвърли 200 долара с бутилката вино.
Fleury
на 08.08.2009 в 20:25:23 #1Ммм, "Nobu" звучи добре, мисля да намина..