Кълновете са не просто пресни, а съвсем живи и продължават да растат дори, докато ги ядем. Те вибрират от жизнена енергия, която лекува болестите ни и подмладява клетките на организма.

Съвремените диетолози са създали хранителна пирамида, на чийто връх са кълновете. В търсене на идеалната храна те откриват, че при покълването в зърната настъпват качествени промени - целият запас от хранителни вещества добива активен и пригоден за човека вид. Белтъчините се превръщат в аминокиселини, нишестето - в захари, мазнините - в мастни киселини. Биостимулаторите се активират и ни правят по-устойчиви и хармонични, освен това балансират физическото и психическото ни здраве.

Ето накратко златните ресурси на кълновете:

Протеини- Според последните новини от биохимията в покълналите семена на бобовите култури се съдържат толкова протеини, колкото и в месото. Предимството пред месото е, че при усвояването на кълновете в организма не постъпват холестерин, хормони и антибиотици, липсват и генно манипулираните клетки.

Витамини- В покълналите семена се съдържат 340 пъти повече витамини, отколкото в порасналите от тях растения.

Микроелелементи- Кълновете снабдяват организма с всички нужни микроелементи, регулиращи обмяната на веществата и развитието на организма.

Биоактивни вещества- Това са ферменти, ензими, фитохормони и антиоксиданти, които се намират само в живите растения и кълновете. Попадайки в организма, биоактивните вещества неутрализират вредните химически вещества в клетките.

Gladen.bg