59 на сто от жените и 62 на сто от мъжете приемат за съвсем нормална любовта между хора от един и същ бизнес екип.

Това показва проучване на американското издателство за романтична и развлекателна литература "Арлекин" как се чувства модерният човек в любовно отношение, цитирано от в-к "Стандарт".

Горе долу същият е и броят на запитаните, които си признават, че са хлътвали по някого от работата. Една трета от всички запитани пък заявяват, че са спали с човек от офиса.

"Животът ни става все по-дигитален. В едната ръка държим мобилния, с другата щракаме по лаптопа. Вече ни е много трудно да осъществяваме директен контакт с хората. Изключение правят единствено колегите ни, защото с тях се виждаме всеки ден", обяснява Марлеа Стаут, ръководител на проучването.

"Именно колегите са и хората, в които най-често се влюбваме. Просто защото те са сред малкото реални контакти на съвременния човек", пояснява тя.

Анкетата разкрива още, че 81 процента от мъжете тайно пазят спомени за бившата си изгора. За 42 на сто от тях обаче най-важният ден е годишнината от началото на връзката им с настоящия партньор.

Проучването сочи, че едва 46 процента от дамите по света споделят тайните си с любимия. Повече от три четвърти от жените предпочитат изповедите пред приятели.

Мъжете също пазят по-пикантните си истории за избрана публика - 62 на сто от тях се разкриват само пред приятели.

Модерният човек се оказва доста предразположен и към виртуалните флиртове. Половината от всички запитани са ровичкали из интернет сайтове за запознанства със задната мисъл да си харесат друга половинка.

42 процента от мъжете и 35 процента от жените пък признават, че са изпращали нежни SMS-и или имейли и на друг, освен на партньора си.

70 на сто от нежния пол и половината от силния пък са получавали такова съобщение от друг. По-малко от половината запитани обаче са склонни да признаят за това на постоянния партньор.

Близо 30 на сто смело заявяват, че са целували не само партньора си.

Близо 80 на сто обаче заявяват, че страшно им е олекнало след като си признали прегрешението.

Над 40 процента и от двата пола споделят, че още пазят телефонния номер на бившия партньор.

Близо половината от всички участници в анкетата пък са давали грешен телефонен номер, за да разкарат някой досадник.