Идеята за уикенд тази седмица ще бъде малко по-различна. Дестинацията ще бъде Пловдив, но няма да се спираме на забележителности в града или около него. Ще се фокусираме на едно-единствено нещо - на един фестивал. 

Sofia Restaurant Week, една седмица в 29 ресторанта в София

Как да посетим 29 ресторанта в София за една седмица

Какво представлява Sofia Restaurant Week

Mood for Food Street Festival ще се проведе за първи път в града под тепетата между 14-16 септември. Разположението на Пловдив на картата на България пък го прави идеален за еднодневно посещение, а при желание и за повече време. 

Фестивалът

Организаторите смятат, че събитието ще ни предложи храна, която ще задоволи всичките ни сетива. Ето защо програмата включва опитване на всякакъв вид храна, крафт бира, редки вина, музикална сцена, програма за деца и какво ли още не. 

На площад Централен в Пловдив ще има и открити лекции на кулинари, които ще се опитат да ни предат частица от опита си. Тук ще са шеф Радостин Кирязов, шеф Павел Павлов, шеф Владимир Тодорв и Кольо Минчев от MasterChef.

„Нещо сладко с Павел Павлов“ и предизвикателствата на сладкарството

Необикновените десерти на Павел Павлов

Как се прави кулинарно предаване и какво прави един десерт необикновен

Тук ще са и хората от фермата за люти чушки Chilli Hills и от Ракия Шоп. Храната на колела пък ще бъде представена от експертите в храната на колела Nomad Burger, Манджа ван, BBQ Brothers, Rolling Dogs, Nomad Barmans и други.

Nomad Barman и новите тенденции в бар културата

Бармани на повикване

Пътуващите бармани и най-нетрадициаонните места и коктейли

Освен да консумираме и да наблюдаваме как се приготвя храната, Mood for Food Street Festival ще ни помогне и да научим нещо повече с лекциите на теми като "Храната като превенция" и "Как да запазим себе си". 

Уикенд в Кюстендил

Уикенд в Кюстендил

Дестинация за почивните дни

И понеже положението ще бъде "три дни яли, пили и се веселили", за веселието грижа ще имат група "Остава", DJ SKILL и DJ Shaker Maker. 

Mood for Food Street Festival е в Пловдив между 14-16 септември.