Само месец ни дели от септември - време, наситено с преживявания. Освен че децата тръгват на училище, а повечето от родителите се връщат от отпуска, на лице е и друг повод - сватбите. Защото септември е известен и като месецът на сватбите.

Меден месец и откъде идва изразът

Откъде идва изразът „меден месец“

Не толкова романтично, колкото звучи

И това е напълно нормално, когато се замисли човек. През лятото почти всеки е някъде - пътуване, приключения, плаж, планина... Общо взето, променяме изцяло ежедневието си с идеята да се разтоварим далече от нормалните си задължения. Дойде ли обаче септември, се връщаме в релси и започваме да отмятаме важните задачки. А сключването на брак със сигурност е една от тях.

И докато тече трескава подготовка за тържеството, приоритет на булката и на младоженеца е да изглеждат възможно най-добре. Но въпреки това, всеки, поканен на сватба, иска да изглежда в топ форма, нали така?! Често за нея ни трябват месеци, но в началото на август вече имаме само седмици.

Снимка 582689

Източник: iStock

И все пак, времето може да ни стигне, за да се появим в целия си блясък и да накараме цялата рода да говори за кръшната ни снага. Eat This, Not That помагат с няколко идеи как сравнително за кратко да се вталим с няколко килограма за сватбата. И то, лесно и бързо.

Дъга в чинията

Зеленчуците - точно сега ги има в изобилие на достъпни цени и във всички цветове на дъгата. И колкото повече от тях съчетаваме, толкова по-добре за организма и за... талията.

Снимка 582690

Източник: iStock

Освен на витамините и минералите, зеленчуците са богати на фибри, които прогонват апетита и ни държат сити за по-дълго време. Също така имат положително въздействие върху здравето на червата ни.

Лятна ваканция и за ресторантите

Лесен начин да отслабнем преди сватбения ден е като просто спрем да се храним в ресторанти 30 дни преди тържеството. Това е така, защото често пъти менюто е пълно с огромно количество калории и натрий, които неосъзнато консумираме с поръчаните ястия.

Протеинът моят приятел

Освен перфектен за режим преди сватбата, протеинът е винаги на мода в здравословния начин на живот. Добавяйки от него при всяко хранене, се засищаме за много по-дълго време и си набавяме важни хранителни вещества за организма.

По-полека с чашките

И тук не говорим за алкохола, който (вероятно) всички знаем, че въобще не е съюзник в отслабването. А за пиенето на газирани подсладени напитки.

Снимка 582691

Източник: iStock

По-малко от тях и веднага ще усетим позитивна промяна в талията. В това число и диетичните им варианти, които са по-скоро мит, отколкото реални приятели на добрата форма.

Храненето, упражененията, правилната нагласа и защо ни е трудно да отслабнем

Защо ни е толкова трудно да отслабнем

Грешките, които допускаме най-често

От 1 до 10

Преди да се насочим към хладилника, е добре да спрем и да помислим дали наистина изпитваме физически глад. Или просто ни е скучно. Една от техниките, която би помогнала да установим това, е да изчислим на ум колко по скалата от 1 до 10 чувстваме нужда да хапнем нещо. А когато решим да седнем да се храним - да сме изцяло фокусирани върху усещанията и вкусовете, които ястието носи.