Една от най-логичните ползи от това да спим голи, особено по време на жегите, е разхлаждането. Но с него далеч не се изчерпват всички плюсове от съня без дрехи, независимо от материята им.

Лятото, високите температури и добра идея ли е да спим без дрехи

Добре ли е да спим голи в жегата

И как да ни е по-хладно през нощта

"Допирът на една кожа до друга увеличава производството на хормона окситоцин, който сближава двойките емоционално и физически", казва Кент Смит, президент на Американската академия по сън и дишане. Накратко - увеличава либидото.

Освен това, спането без дрехи е полезно както за мъжките, така и за женските полови органи. При представителите на силния пол то помага за поддържането броя на сперматозоидите. Защото "прегрятите тестиси могат да влошат качеството на спермата, което затруднява оплождането", обяснява още мистър Смит.

Снимка 539873

Източник: iStock

Що се отнася до дамите, които спят голи, една от най-големите ползи за тях е по-малкият риск от гъбични инфекции. Охлаждането на тялото намалява топлината и влагата в интимните части - любимата сред на упоритите гъбички, уточняват още от Real Simple.

Метаболизъм, BCAA, левцин, изолевцин, валин и кои храни да избягваме, за да отслабнем

Революционна диета за добър метаболизъм

Как да се храним повече и да слабеем

Като изключим положителния ефект върху сексуалното здраве като цяло, сънят без дрехи ускорява и метаболизма. Поддържането на добра телесна температура помага за производството на повече кафяви мазнини. Последните са познати и като добри мазнини понеже изгарят калориите, като ги превръщат в топлина.