Въпреки че сме наясно колко е важна и полезна водата, често забравяме за нея, особено през по-студените месеци.
За да не стигаме до дехидратация, има и други начини да си набавим нужното количество от жизненоважната течност, при това не в най-чистата й форма.
Експертът Серена Пуун предлага куп трикове, които вършат почти същата работа. Спокойно можем да наблегнем на любимите ни смутита ли да използваме замразени плодове вместо кубчета лед, например.
Източник: iStock
Другият вариант, и не по-малко вкусен, е да включим колкото се може повече зеленчуци с богато съдържание на вода в менюто си.
Ето някои от най-ценните й доставчици: краставица (95% водно съдържание), тиквички (94%), домати (94%), карфиол (92%), зеле (92%), маруля айсберг (96%), целина (95%), зелени чушки (92%), маруля ромен (95%) и спанак (92%).
Супата също е чудесен начин да се хидратираме.
Но трябва да внимаваме със солта и захарта, че иначе ефектът би бил никакъв, напомнят от Real Simple.