Преди лятото да ни се изплъзне, време е (в случай, че все още не сме) да хванем вълната на свежите и леки салати. Все пак, в жегите по-често ни си прияжда нещо леко. Но за да не останем гладни пък, трябва да е и засищащо.

Парис Хилтън, Деми Ловато, Капрезе и как звездата приготвя лятната салата

Как да си направим салатата Капрезе на Парис Хилтън

По-цветна и по-свежа

И за щастие перфектният баланс между леко и засищащо наистина съществува. Доказателство за това е салатата, която комбинира богатите на протеин скариди с ефирно фета сирене и сочна диня.

Ето точно как да си я приготвим по рецептата на delish. Необходими са ни само 20 минути, няколко лесно достъпни вкусотийки, които да смесим и четири гладни стомаха.

Снимка 584313

Източник: iStock

Какво ни трябва:

  • 4 с. л. предварително приготвен дресинг от лимонов сок и нарязан на ситно лук
  • 450 г добре почистени големи скариди
  • 1 пакет микс зелени салатки
  • 700 г нарязана на ситно диня
  • 60 г натрошено сирене фета

Какво ги правим:

Първата стъпка е да сготвим скаридите. За целта вземаме тиган с незалепващо покритие и в него за една минута на среден огън загряваме една с. л. от дресинга с лимонов сок и лук. След това добавяме цялото количество добре почистени скариди и ги готвим за шест до осем минути, като от време на време ги разбъркваме.

Снимка 584314

Източник: iStock

През това време в голяма купа смесваме микса от зелени салатки, нарязаните на ситно парчета диня и останалите три с. л. от дресинга с лимонов сок и лук.

След като и тях сме разбъркали добре и скаридите ни са вече напълно готови, можем да пристъпим към сервирането.

Разпределяме салата от купата на четири равни части в чинии, разпределяме скаридите, а накрая поръсваме всяка порция с натрошеното сирене фета.

Диня с чили или как да си направим вкусна нетрадиционна салата

Най-неочакваната салата с диня

Става за минути и идеална за жегите

Воала! Това е всичко, за да си приготвим една от най-бързите и лесни рецепти за свежа лятна салата, която освен вкусна, е и засищаща. Чудесна идея би било да си я занесем за обяд в офиса например. Или пък в кошницата за пикника през уикенда. Ние бихме я хапвали почти навсякъде, не само за обяд, но и за вечеря.