Преди лятото да ни се изплъзне, време е (в случай, че все още не сме) да хванем вълната на свежите и леки салати. Все пак, в жегите по-често ни си прияжда нещо леко. Но за да не останем гладни пък, трябва да е и засищащо.
И за щастие перфектният баланс между леко и засищащо наистина съществува. Доказателство за това е салатата, която комбинира богатите на протеин скариди с ефирно фета сирене и сочна диня.
Ето точно как да си я приготвим по рецептата на delish. Необходими са ни само 20 минути, няколко лесно достъпни вкусотийки, които да смесим и четири гладни стомаха.
Източник: iStock
Какво ни трябва:
- 4 с. л. предварително приготвен дресинг от лимонов сок и нарязан на ситно лук
- 450 г добре почистени големи скариди
- 1 пакет микс зелени салатки
- 700 г нарязана на ситно диня
- 60 г натрошено сирене фета
Какво ги правим:
Първата стъпка е да сготвим скаридите. За целта вземаме тиган с незалепващо покритие и в него за една минута на среден огън загряваме една с. л. от дресинга с лимонов сок и лук. След това добавяме цялото количество добре почистени скариди и ги готвим за шест до осем минути, като от време на време ги разбъркваме.
Източник: iStock
През това време в голяма купа смесваме микса от зелени салатки, нарязаните на ситно парчета диня и останалите три с. л. от дресинга с лимонов сок и лук.
След като и тях сме разбъркали добре и скаридите ни са вече напълно готови, можем да пристъпим към сервирането.
Разпределяме салата от купата на четири равни части в чинии, разпределяме скаридите, а накрая поръсваме всяка порция с натрошеното сирене фета.
Воала! Това е всичко, за да си приготвим една от най-бързите и лесни рецепти за свежа лятна салата, която освен вкусна, е и засищаща. Чудесна идея би било да си я занесем за обяд в офиса например. Или пък в кошницата за пикника през уикенда. Ние бихме я хапвали почти навсякъде, не само за обяд, но и за вечеря.