"Това е идеалното предястие, което не само изглежда, а и има страхотен вкус", казва Парис Хилтън, майсторейки привлекателното лятно ястие. В компанията Деми Ловато двете хващат нож и вилица, за да създадат едно наистина много лека и в същото време простичка салата. "Препоръчвам го за всеки повод", категорично заявява Парис в собствената си поредица Cooking with Paris в Netflix.
Става дума за салата Капрезе, която обаче в този вариант е не само по-цветна, но и много по-свежа.
People ни дава всичко необходимо, за да запретнем ръкави и да си направим шарено Капрезе с балсамова глазура от кухнята на Парис Хилтън.
Източник: iStock
Какво ни трябва
- ½ чаша балсамов оцет
- 3 супени лъжици кафява захар
- Близо 1 кг зрели средни и големи домати (различни цветове), нарязани на тънки резени
- 1 купа около 500 мл чери домати
- 1 чаена лъжичка морска сол
- Около 200 грама прясна моцарела
- ½ чаша екстра върджин зехтин
- ½ чаена лъжичка черен пипер
Как да я приготвим
Стъпка 1
Разбъркваме заедно балсамовия оцет и кафявата захар в малка тенджера, докато захарта се разтвори. Оставяме да заври, след което намаляване топлината на котлона до ниска и оставяме сместа да къкри. Разбъркваме от време на време, докато стане гъста, сиропирана и намалена наполовина (до 1⁄3 чаша). Всичко това отнема от 15 до 18 минути. Накрая махаме от огъня и оставяме да се охлади за около 15 минути.
Стъпка 2
Подреждаме резените домати в чиния, така че леко да се застъпват. Поръсваме с 1⁄2 чаена лъжичка сол. Слагаме кръгчетата моцарела върху доматите и отново леко поръсваме с 1⁄4 чаена лъжичка сол. Най-отгоре нареждаме чери домати. Всичко поливаме с олио и охладената балсамова смес. За финал посипваме с черен пипер и малко сол. За още по-красив и завършен вид можем да поставим на върха листа босилек.